Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Vårens finaste inredningsbok, mer miljötänk och nya lanseringar i New York. Chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckans bästa!

Annons

1. Vårens bok

 

Denna vackra har jag väntat på länge; boken Dialogues av Frama i samarbete med Our food stories, som lyfter samtal och tankar som inspirerat dem sedan starten för fem år sedan.

2. Mattan

 
 

Tummen upp för Kasthall som har lanserat sin nya kollektion Harvest med fokus på hållbarhet, ett steg i deras strävan att minska inverkan på miljön. Jag tycker också om deras samarbete med Max Lamb för att ta fram mattor till Acnes butik i New York.

Annons

3. Hemkontor

 
 

Under designveckan i New York visade Hem en vacker installation av Philippe Malouin, samt samtalade om morgondagens kreativa kontor tillsammans med Marcus Fairs på Dezeen, lyssna här.

4. Butiker

 
 

Ikea öppnar pop up-butik med fokus på kök  i Mood-gallerian i centrala Stockholm. Varumärkena Axel Arigato och Totême har båda anlitat Christian Halleröd för att skapa deras vackra butiker/showroom i Stockholm och möbelvarumärket &tradition har inlett ett samarbete med inredaren Andreas Bozarth Fornell för att skapa showroom/butiker med samma attraktionskraft som modevärldens diton har. Intresset för fysiska destinationsbutiker ökar.

Annons

5. Nyc

 
 
 

New Yorks designvecka som går av stapeln i maj blir allt mer intressant. Jag är särskilt förtjust i Anna Karlin och Apparatus magiska belysning.

Annons

6. Hommage

 

Den här veckan har vi gjort en fotografering  med höstens mest dramatiska tapeter, där bland annat detta nya bord figurerar. Bordet Hommage är gjort av diamantslipad granit, från Studio Matti Carlson.

7. Magiskt

 

Missa inte den magiska utställningen The Water av arkitekten Sambuichi på Cisternerne i Köpenhamn, magi!

Annons

8. Arkdes

 

Vi är superglada över alla som kom och såg vår utställning Designed to Last på Arkdes; sammanlagt drog den 52.000 besökare. Tack till alla som kom, alla som var med och skapade den, inklusive kreatörerna och scenograferna Krakvik Dorazio, samt vår huvudsponsor Jotun. Se alla bilder här.

9. Välgjort

 

Vackra pressbilder av svenska Domos senaste kollektion, med både möbler för inom- och utomhusbruk.

10. Grattis

 

Och sist men inte minst, ett jublande stort grattis till Daniel Rybakken som fått Torsten och Wanja Söderbergs pris på 1 miljon kronor.

Läs också:

Kika in i Granitgrundarens vackra hem i Kapstaden

Alva listar: Veckans 5 bästa nyheter

Hemma hos modekungen Daniel Lindström

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons