Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckans bästa!

Annons

1. Artilleriet och Frama

 

Jag inledde sommaren med en fin middag och lite sommarbubbel hos Artilleriet, som firade både sin kommande bok, som jag fått äran att skriva några rader i, och att de nu är stolta återförsäljare av Framas fantastiska kök. Boken kommer i höst/innan jul och har fokus på mat. 

2. Michelin-bestick

 

Det nya danska varumärket Table Noir har som mål att skapa speciellt framtagna bestick för internationella Michelin-restauranger, och först ut är en uppsättning för restaurang 108 i Köpenhamn. Besticken är redan utvalda av Design museum i Köpenhamn, och kommer snart finnas till försäljning. 

Annons

3. Nathalie du Pasquier

 

Om du har vägarna förbi London, missa inte den fina separatutställningen med Nathalie du Pasquier på Pace gallery, med både målningar och skulpturala verk i hennes omisskänneliga stil med rötter i Memphis-rörelsen. Rekommenderas! 

3. My Residence 

 

Vi är så otroligt glada över det fina mottagandet vårt engelska bookazine My Residence fått både i Sverige och internationellt; det är ett riktigt passionsprojekt och en del i vår orubbliga tro på att fina print-produkter alltid kommer vara attraktiva. Nu påbörjar vi arbetet med vårt tredje nummer, som kommer finnas i butiker redan i december. 

Annons

4. Höstkrukor

 

Lagom till sommarsemestern kommer massor av mail inför hösten – en favorit är dessa roströda krukor från House doctor

5. Mässing

 

Carpner och hans armatur för Konsthantverk i Tyringe utsågs till Årets belysning i Residence formpris förra året. Nu kommer Satellit, hans senaste lampa, inspirerad av äldre allmogeföremål. En modern lampa med LED-teknik i kombination med klassiskt hantverk, där tekniken är dold och underordnad, men hantverket tydligt. 

Annons

6. Botanica

 

Multikonstnären Naja Utzon Popov har skapat två nya mattkollektioner för Carl Hansen & Son, Botanica och Oceania. Mattorna är handtuftade av ull och hållbar Tencel, som tillverkas av fibrer från bokträ. 

 7. Vacker skål

 

Den fina keramikskålen Pink velvet av italienska Romina Gris Ormo finns nu till salu i Annaleenas showroom/butik på Ekerö i Stockholm. Kommer i ett särskilt utförande som enkom säljs via henne.

Annons

8. Showroom/café 

 

Möbelmärket Menu har precis öppnat sitt nya showroom/café i Köpenhamn, tjusigt inrett av Norm architects, som bland annat inrett nya restaurangen Naever och Kinfolks showroom i Köpenhamn. 

 9. The apartment stories

 

Nytt svenskt varumärke av Emma Blomqvist, (reklamlänk) som till en början lagt fokus på en serie kuddar, speglar och brevpressar, med klassisk elegans. 

Annons

10. Nytt nummer 

 

Och såklart – ingen sommar utan vårt feta sommarnummer! Första exemplaren från tryckeriet har anlänt till kontoret, i butik i slutet av veckan. Dubbelnummer, en guide till det bästa i sommarsverige, och några helt fantastiska sommarboenden.

Läs också:

Hanna listar: Veckans 14 främsta inredningsnyheter

Här är vår nye bloggare: Inredaren Claes Dalén

Spana in den fantastiska 70 talsbaren i Helsingfors

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 03 juli 2017
Annons