Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

En klassisk jubilar, finaste inredningen och ny keramik. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons
Enstrom-Blom-nytt-porslin
 

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Milano

zetteler-structure-milan-2016-sara-polmar-between-siren-laudal_dezeen_936_5
Soffa av Sara Polmar, foto via Dezeen.  

Nedräkning till möbelmässan i Milano som går av stapeln den 12 april. I området Ventura Lambrate har jag, i samarbete med den fantastiska stylistduon Kråkvik & D’orazio, curerat utställningen Structure med 26 norska designer. Utställningen är arrangerad av Norweigan Craft, Klubben och Jotun och visar bredden inom samtida norsk talang, både inom design och konsthantverk – däribland Andreas Engesvik, Kneip, Vera & Kyte samt Sara Polmar. Foto av Siren Lauvdal med en liten fingervisning om vad som komma skall. 

Annons

2. Hemmet

johanna bradford foto anders bergstedt
Hemma hos Johanna Bradford, foto: Anders Bergstedt.  
josefin haag foto emily laye
Hemma hos Josefin Hååg, foto: Emily Laye.  

Precis som Maria Soxbo med bloggen Husligheter har spanat säljer nu tre stylister sina lägenheter, Johanna Bradford, Lisa Carlén (länk till NK) och vår stylist och bloggare Josefin Hååg (länk till NK), på samma gång. Josefin har tidigare visat sitt lilla men välplanerade hem hos oss och det ingår i våra utvalda favoriter i bookazinet My Residence. Läs mer om lägenheterna här.

Annons

3. Ny butik

I veckan öppnade skovarumärket Eytys upp sin andra butik i Stockholm i hörnan av Norrlandsgatan/Lästmakargatan. Butiken är, precis deras första, inredd av möbelformgivaren Axel Wannberg. Ledorden är brutalism, minimalism och gråskala. Dessutom har Axel inspirerats av den spanska skulptören Xavier Corbero vilket syns tydligt i de många infällda hyllorna och välvda öppningarna. Väggarna är ljust grå liksom det blänkande epoxygolvet och överallt finns skulpturala element som displayborden i silverlackad formmassa och de många spegelskulpturerna. 

4. Äntligen

Majestic cykel
 

Vår och cykelpremiär. I veckan lanserade Bikeid sin nya cykel Majestic, som lyckats med det näst intill omöjliga – snygga stänkskärmar.

Annons
residence nummer tre foto johanna bradford
 

5. Nummer tre

I veckan kom ett nytt nummer ut i butik. I nummer tre besöker vi bland annat svenska stjärnarkitekterna Elding Oscarsons villa i Japan och Pia Ulins fantastiska våning i New York. Vi satsar på kök, besöker keramikern Mia E Göranssons studio och Lotta Agaton och Pia Ulin delar med sig av sina vattenhål i New York.

6. Konstsatsning

ikea fotokonst kollektion
 

Nathalia Edenmont, Annika von Hausswolff och Rankin är tre av de elva konstnärerna som ingår i Ikeas nya serie Ikea Fotokonst, en uppföljning dtill deras serie med gatukonst som lanserades förra året. Kollektionen består av konstaffischer med 11 motiv och finns till försäljning från 22 april i begränsad upplaga.

Annons

7. Ny keramik

Enstrom-Blom-nytt-porslin-2
 

Keramikern Anna Enström har lanserat det egna varumärket Enström & Blom samt en ny kollektion glaserad stengodskeramik. Kollektionen består av ett litet antal omsorgsfullt framtagna basmodeller i enkla former och med flera funktioner.

8. Finaste inredningen

FENDI-ROMA-©-Andrea-Ferrari-21-1400x933
Foto: Andrea Ferrari  

Dimore Studio har gjort det igen:  deras nya inredning av Palazzo Fendis VIP-lägenhet är fantastisk, med dova färger, med målade stuckaturer och vacker konst. Här syns Dimore studios finstämda sätt att kombinera olika epoker och stilar, och skapa en balans mellan material och form. Läs mer om det här.

Annons

9. Jubilar

stringhylla
 

Nisse Strinnings sista hylla, String Pocket, firar tio år och för att fira har företaget låtit Mats Theselius tolka hyllan. Mats har valt att göra hyllan i rostfritt med borstade hyllplan och varje exemplar är graverat och numrerat.

10. Minimarknad

mimmi staaf
 

Tips för nästa helg: Mimmi Staaf Möbelmakeri har bjudit in sex hantverkare och formgivare att ställa ut och sälja sina alster i tapetserarverkstan som ligger i anknytning till butiken. Bland de medverkande finns Emilia Ilke, Emelie Thornadtsson och Studio E.O. Nästa helg, lördag och söndag 11-16. 

Annons

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hanna listar: nyheter v. 5
Hanna listar: nyheter v. 7
Hanna listar: nyheter v. 8
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons