Hanna listar: Veckans 11 främsta inredningsnyheter

Milanonyheter, nytryck av My Residence och snygga utemöbler. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Stänkmönster

splatter-stool-max-lamb-hem-furniture-design_dezeen
Foto via: Dezeen  

Den brittiska designern Max Lamb är en favorit och hans pall Last Stool för Hem, som från början designades för Discipline, har nu fått en uppdaterad version med Last Stool Splatter. Pallen med det nya stänkmönstret kommer i fyra färgsättningar och målas för hand. Last Stool Splatter lanseras i Milano i april, för att direkt därefter finnas i butik. 

Annons

2. Till salu

Jordan2205357reePreviewlarge
 

Möbelmässor och lanseringar har tidigare bara handlat om att se och känna – inte köpa. Det ändrade Hay med konceptet Hay Mini-market i Milano för två år sedan, där alla accessoarer de premiärvisade också var till salu. I år storsatsar de igen med en stor marknad där alla accessoarer är till salu, och fokus kommer ligga på accessoarer för resenärer, som tandborsten av Andreas Engesvik. Ett liknande koncept kör Lee Broom som nu öppnar sin första pop up store, Broom off Broom, i New York under möbelmässan maj. Här lanserar han inte bara nya produkter för den amerikanska marknaden, utan säljer även sin egen kollektion under en månad.

Annons

3. Exklusivt

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-10
Foto: ESNY  

I veckan var det pressvisning av en lägenhet i den exklusiva satsningen Continental apartments mittemot T-centralen, med lägenheter ritade av Andreas Martin-Löf. Tio av de 18 lägenheterna är redan sålda – bland annat den största på 418 kvadratmeter, som såldes för omtalade 104,5 miljoner, med ett kvadratmeterpris på 250 000/kvadratmeter. Värt att tillägga är att köparen nu även valt att addera en pool på taket, för 30 miljoner kronor. Den 9 april är det öppen visning för intresserade.

Annons

4. Skandinaviskt

nytryck-my-residence
 

Att svensk och skandinavisk design säljer bra är knappast något nytt – ändå känns det väldigt roligt att vi redan fått trycka upp fler kopior av My Residence. Efterfrågan har varit större än vi initialt trodde internationellt och den ska finnas till försäljning året ut. Också kul att vår bloggare Em arbetar på en uppföljare till sin bästsäljare Northern Delight för Gestalten, med fokus på nordisk inredning och design, som kommer ut i höst.

Annons

5. Nytt varumärke

Residence_Wrong-for-Hay-collection_1sq
Wrong London. Foto via: Dezeen.  

Ännu en ny satsning signerad Hay; i april lanserar Sebastian Wrong, som ansvarar för Wrong for Hay, belysningsföretaget Wrong London. Företaget kommer ha kontor i London och Hong Kong och storsatsa på belysning, framförallt LED-belysning och ny teknologi inom belysning. Wrong London är inte en del av Hay, men kommer att säljas och distribueras med i Hays alla kanaler – och hålla samma prisfilosofi.

6. Nationalmuseum

Nationalmuseum, rum 1210.
 

Just nu pågår renoveringen av Nationalmuseum för fullt. Museet har tagit ett helhetsgrepp när det kommer till upplevelsen för besökaren och har satsat ordentligt inredningen. Därför har de anlitat några av Sveriges bästa formgivare: Matti Klenell, Carina Seth Andersson, Stina Löfgren och TAF Arkitektkontor för att inreda den nya bar-, restaurang och kafédelen. I uppdraget ingår utöver miljöerna även formgivning av porslin, bestick, glas och andra bruksvaror som tas fram särskilt för museet – och som kommer att bilda en egen kollektion som planeras finnas till salu inte bara i museets shop utan även i andra inredningsbutiker. Fantastiskt med sådan satsning på design. Läs mer här.

Annons

7. Kreativt skapande

Cilla Ramnek
Cilla Ramnek, foto: Patric Johansson  

I veckan lanserade hantverkspedagogen Erika Åberg och journalisten Frida Arnqvist Engström sin nya podd Görbart, om skapande. Här ska samtal om konst, slöjd, konsthantverk och pysslande få ta plats. Den första gästen är Cilla Ramnek. Lyssna här.

8. Utomhusmöbler

12
Foto via: Dezeen  

Nu är våren i antågande och med det många lanseringar av nya utomhusmöbler. Förra veckan visade Luca Nichettos samarbete med Ethimo, läs här. Nu har även den holländska designern Ineke Hans gjort en stor serie utemöbler med funktionen i fokus.

Annons

9. Miljövänligt

Moonsun Organic of Sweden foto Beatrice Lundborg 26
 

Den svenska hudvårdsserien Moonsun är nu det första företaget i Norden att lansera nya förpackningar av helt återvunnet material. I de nya flaskorna är inte bara innehållet helt giftfritt utan även förpackningen. De nya förpackningar av återvunnet material är ett led i strategin att vara hållbar i varje detalj. Det gillas!

10. Veckans bok

Modern Forms von
 

Fotografen Nicolas Grospierre har ägnat de senaste 15 åren åt att söka upp och porträttera modernistiska byggnader runt om i världen, och det har resulterat i den fantastiska boken Modern Forms som nyss lanserats. Här finns över 200 fotografier på byggander, från bostäder till sjukhus, på platser som Kiev, och Sankt Petersburg. Beställ här.

Annons

11. Marimekko

marimekko
 

Finska Marimekko har inlett ett samarbete med amerikanska billighetskedjan Target, som nu applicerat klassiska mönster på en rad prylar associerade med sommaren, från strandstolar till picknick-attiraljer och bikinis.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hanna listar: nyheter v. 5
Hanna listar: nyheter v. 7
Hanna listar: nyheter v. 8
Hanna listar: nyheter v. 9
Hanna listar: nyheter v. 10
Hanna listar: nyheter v. 11
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons