FullSizeRender
Granit sommarkollektion_4

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Nytt kontor

FullSizeRender

Kinfolk och deras förlag Ouur har flyttat in i sitt fantastiska kontor och showroom i Köpenhamn,  och i veckan invigde de det med en stor middag i samarbete med Beo Play. Lokalen är ritad av Norm architects.

2. Ny butik

frama kok

Frama bygger om i sina fantastiska lokaler i det gamla apoteket St Pauls, där de om en månad kommer att öppna en liten butik med en cafe-del. I samma veva lanserar de även de första produkterna i sin nya satsning St Pauls collection, med parfym, handkräm och tvål.

3. Uppdaterad högtalare

2016_CECILIE_MANZ_13_022

Danska designstjärnan Cecilie Manz har uppdaterat högtalaren och gjort den till en accessoar. B&O plays nya Beoplay A1 är en välljudande läckerhet som väcker habegär på samma sätt som en puderdosa, en väska eller ett klädesplagg. Manz knippa av högtalare för B&O play från de senaste åren är sociala tingestar. Läs mer i vårt nya nummer som landar i butik nästa vecka!

4. Accessoarer

Normann Copenhagen Daily Fiction collection7

Att allt fler designföretag börjar producera mindre mer lättköpta ting är inget nytt. Men fram till nu har Hay varit ensamma om att vara den enda möbelproducenten som även tar fram och säljer små accessoarer som saxar, pennor, block och post it-lappar. Men nu satsar även danska Normann Copenhagen på detta och i samarbete med designargenturen Femmes Régionales har de tagit fram 200 lättköpta accessoarer för skrivbordet; allt från linjaler och mönstrade anteckningsblock till klistermärken och pennor. Läs mer här.

5. Trendenser & Friends

frida-ramstedt

En av Sveriges största inredningsbloggare, Frida Ramstedt, har nyligen lanserat projektet Trendenser & Friends. I projektet lyfter Frida fram kvinnliga formgivare genom att låta dem sprida sitt arbete på hennes olika plattformar och i hennes sociala kanaler. Först ut är keramikern Thérese Hagström Olsson som gör tjusiga vaser!

6. Svenskt tenn

svenskt tenn skinnvaskor

Tillsammans med den italienska designbyrån Ivory lanserar nu det anrika företaget Svenskt tenn en exklusiv väskkollektion. Kollektionen är i skinn och består av en handväska, en toteväska, en kuvertväska, en portfölj och en plånbok i mjukt kalvskinn, samtliga med med Estrid Ericson-inspirerade mässingsdetaljer.

7. Grand Hôtel

Grand Hotel lyxsvit 9

Nu står Grand Hôtels Prinsessan Lilian-svit klar med nylagda parkettgolv, handvävda heltäckningsmattor i sovrummen och ny tjusig inredning. Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson som stått för svitens ansiktslyft. Läs mer här.

8. Tapet i terrazzo

Tapet Photowall Terrazzo

Nyligen lanserade det svenska företaget Photowall kollektionen Less Is A Bore. Kollektionen togs fram i samarbete med designduon Nothing Can Go Wrong. En av de sex olika motiven i kollektionen är en i det trendiga terrazzomönstret som bilden visar ovan, stylat av Sara Garanty. 

9. Sladda

ikea

I augusti börjar Ikea sälja citycyklar med det passande namnet Sladda. Trots att den ännu inte har börjats säljas i butik har den redan fått pris på Red Dot Awards för bland annat bästa produktdesign. Läs mer om Ikeas cyklar här. 

10. Lexington satsar på tapeter

Lexington_Stephen_1880_SingleBedroom_Detail2
Lexington_NewEngland_1883_Hallway


Lexington tog i veckan klivet mot att smycka väggar när de lanserade en tapetkollektion i samarbete med Boråstapeter. Kollektionen består av nio olika mönster i klassisk New England-anda. Tapeten kommer finnas hos både Boråstapeter och Lexington och har försäljningsstart i september.

11. Sommar hos Granit

Granit sommarkollektion

Alla stora sommarhögtider närmar sig och Granit är inte sena att ladda upp för alla festligheter. Färgskalan går i ljusa toner, trä och ett stänk av svärta. Bland sommarnyheterna finns bland annat fina skärbrädor, lampor i bambu och tjusiga korgar.

12. Stockholm: Horizon

Horizon Stockholm Bernadotte och Kylberg

I veckan presenterade Stelton Bernadotte & Kylbergs kollektion Stockholm i en ny tappning: Horizon. I vanlig ordning är serien inspirerad av Stockholms skärgård och består av tre vaser och fyra skålar.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 9
Hanna listar: nyheter v. 10
Hanna listar: nyheter v. 11
Hanna listar: nyheter v. 12
Hanna listar: nyheter v. 13
Hanna listar: nyheter v. 14
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice