Hanna listar: Veckans 11 främsta inredningsnyheter

Årets bästa bestick, en färgglad utställning och en helt sockerfri restaurang – veckans tio inredningsnyheter, samt ett lästips!

Annons
VARDAGEN
VARDAGEN  

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

1. Utställning: Designer of the year!

Note Design Studio foto Simon Larsson
Foto: Simon Larsson Kollage: ArkDes  

En rolig nyhet: Residence kommer inta hela Arkdes (Arkitekturmuseet på Skeppsholmen) med sin utställning Designer of the year: Note design studio. Note blev nyligen Årets designer i Residence Stora Formpris, och från och med i år kommer vi alltid göra en utställning med vinnaren. Lotta Agaton curerar, fokus på Note och den estetiska världen – samt massor av färg: vi kommer bland annat ta fram en egen färg. Öppen för allmänheten tre veckor, läs mer här.

Annons

2. Bestick-kärlek!

Amo_enviro-1A_high
Foto: Gense  
Paola Navone
Foto: (t.v) Giovanni Gastel, (t.h) Wichmann Bendtsen  

Förra våren var vi i Milano hemma hos den fantastiska inredaren och designern Paola Navone – ett helt magiskt hem! Paola hade nyligen inlett ett samarbete med svenska Gense och höll på att ta fram ett bestick. I vår finns de i butik, med Paolas signaturfisk karaktäristiskt på. Intervju och hemma-hos publiceras snart – samt recept komponerade av Navone själv.

Annons

3. Danska lanseringar

nyheter menu mm
 

En ny vattenkanna och en vidareutveckling av Afterrooms populära stol som nu även blir bänk. Danska Menu har lanserat en rad fina vårnyheter.

4. Förbeställ My Residence

my residence omslag
 

Nu har vår nya fina titel gått till tryck! Vi är glada och stolta över vår nya årliga satsning, som summerar den bästa inredningen vi visat under ett år, samt en del nytt material som ett besök hemma hos Lotta Agaton. Nu kan prenumeranter förbeställa till förmånligt pris, och icke prenumeranter söka sin kopia här.

Annons

5. Arkitektritat

ny webshop
 

Stjärnarkitekterna Herzog de Meuron lanserar en egen online-butik med försäljning av sina egna produkter. I dagsläget finns bara nio möbler att köpa online, men tanken är att det ska adderas mer fortlöpande. Se mer på http://objects.herzogdemeuron.com/.

6. Jordnära vaser

tell me more vaser
Foto via Instagram: Tell me more  

Vackra vaser och krukor från Göteborgsbaserade Tell me more, lanseras i vår. Tipstack till Trendenser.

Annons

7. Lantköket

FALTERBO_vagghyllan
VARDAGEN  

I fjol både skrev och fotade vi lantkökets comeback, och nu ger Ikea ut en ny köksserie som heter Tornham med nya fronter i massivt trä, designade av Mikael Axelsson, samt en serie tillbehör med tydlig lantkökskänsla.

8. Finlemmat skrivbord

skrivbord tradition
 

Vi blir kanske allt färre som har skrivbord hemma, men när man ser &traditions nya version, en vidareutveckling av Jaime Hayons bordsserie, vill man genast köpa ha ett hemma. Otroligt finlemmat.

Annons

9. Sockerfritt

Mother restaurang
 

Superfood av mästerkockar. Nya Mother, inrett av Jordens arkitekter, är 450 kvm vikt åt nyttigheter. Det mesta är laktos- och glutenfritt (annars är det märkt) och raffinerat socker är bannlyst. Öppet från sju på morgonen till ett på natten med frukost, lunch, middagar, bakverk och goda drinkar på menyn. Bakom Mother, på Mäster Samuelsgatan, står Melker Andersson och Danyel Couet. Läs mer här

10. Rekommenderad läsning: Disegno

DISEGNO-Camper-Walk-036 (1)
Carlos Jimenez for DisegnoDaily.com  

Veckans lästips – what is sustainable –  hittas på disegnodaily.com, ett runda bordet-samtal om miljö med bland annat inredaren Ilse Crawford, designern Simon Hasan och Johanna Agerman Ross som är grundare av Disegno. Diskussionen tar sitt avstamp i Ilses serie Sinnerlig för Ikea.

Annons


11. Återlanseringar

MultiLite_Pendant_Brass_Brass_2_Off
 

Sist men inte minst – tummen upp för Gubis fina återlanseringar som precis visats upp; dels pendeln Multi-lite av Louise Weisdorf från 1972, samt pendeln Satellite.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hanna listar: nyheter v. 48
Hanna listar: nyheter v. 49
Hanna listar: nyheter v. 51
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Publicerat 16 januari 2016
Annons