Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Milano väntar, inredning som gör skillnad och ett boktips. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons
Perfect-Imperfect-The-Beauty-of-Accident-Age-and-Patina-Yellowtrace-04
 

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Trender

grid-thomas-schnur-milan-wire-clothing-rail-furniture_dezeen_sq2
Klädhängare för trånga utrymmen av Thomas Schnur. Foto via: Dezeen.  

Nästa vecka är det dags för Salone del Mobile, väldens största designmässa, och redan nu kan några återkommande teman skönjas. Som att många företag i år satsar på design för barn, som Kartell som gör en hel kollektion i plast för barn, liksom både Front och Nendo som gjort gunghästar för olika möbelföretag. Teamet bakom Dezeen förutspår tio trender inför mässan – bland annat de nya kinesiska möbelföretagens frammarsch. Läs mer om det här.

Annons

2. Milano

COS x Market Art Fair
 

Klädkedjan Cos (länk till Cos) årliga installationer under Salone del Mobile i Milano, som går av stapeln nästa vecka, har blivit ett måste för många besökare. Tidigare år har bland annat Nendo och Snarkitecture skapat vackra rumsligheter åt Cos. I år är det dags för den japanska arkitekten Sou Fujimoto som skapar en ”skog av ljus” kallad Forest of Light. Vi är också väldigt glada över att Cos börjar sälja vårt bookazine i utvalda internationella butiker inom kort. Svenskt mode och svensk inredning i ett fint samarbete. 

3. Sandsten 

Foto Stephanie Wiegner via Disegno
Foto: Stephanie Wiegner via Disegno.  

Nästa vecka premiärvisar Stockholms-baserade designern Nick Ross sitt senaste projekt Last of the Free i Milano. Jag har följt honom sedan han gick ut Konstfack, och älskar hans marmorbord – som även Faye Toogood använt i en av sina inredningar. Hans senaste kollektion innehåller tio objekt och marmorn har bytts till framförallt sandsten, ett material nära knutet till hans hemland Skottland. Last of the Free visas på Atelier Clerici 12 till 17 april. Läs mer här.

Annons

4. Curerar utställning

Bestick foto Sjur Pollen
 

Den norska designern Lars Beller Fjetlands första bestick Montsera har inspirerats av växten med samma namn och är Theodor Olsen första nya bestick på 60 år. Besticken premiärvisas i Milano nästa vecka, i utställningen Structure om norsk samtida design, som jag curerar tillsammans med Kråkvik & D’Orazio.

5. Nytänk!

axcent-pocket-watch-peoples-products_dezeen_1568_8
Axcent Pocket Watch av People People. Foto via: Dezeen.  

Det svenska företaget People People har designat en uppdaterad version av det klassiska fickuret – Axcent Pocket Watch. Klockan finns i två färgställningar: bronze och svart och finns nu tillgängligt exklusivt på Dezeen.

Annons

6. Behind the scenes

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset  Foto: Copyright 2016. All rights reserved.

Just nu fotograferar vi massor av fantastiska hem för kommande nummer – i veckan var vi bland annat hemma hos denna karismatiska inredare. Reportaget från Hanna Wessmans hem kommer i maj-numret.

7. Rekommenderas

Perfect-Imperfect-The-Beauty-of-Accident-Age-and-Patina-Foto-Yellowtrace-01
 

Om några veckor släpps inredningsboken Perfect Imperfect, med en rad vackra hem och kreativa studios, varvat med tankeväckande texter. Fokus ligger på skönheten i det icke perfekta, rum och objekt med patina och lyfter fram det unika och förgängliga. Traditionella japanska filosofin wabi-sabi uppdaterat med samtida design och moden teknologi. Författare är Karen McCartney. Foto via Yellowtrace.com.

Annons

8. Inredning som gör skillnad

web campain
 

I dagarna lanserar Åhléns kampanjen Inredning som gör skillnad tillsammans med Stadsmissionen. Totalt har 1 000 produkter valts ut och kommer att märkas upp med ett hjärta i. För varje produkt med hjärtat i skänker Åhléns en likadan produkt till Stadsmissionens skyddade boenden för utsatta kvinnor och barn. Ett mycket fint initiativ, läs mer här.

9. Skultuna

Skultuna Dots Collection
 

Skultuna utökar sin kollektion för modeaccessoarer. Smyckesdesignern Kajsa Avila står för designen i de två nya kollektionerna där ledorden lekfullhet och tidlösthet tongivande. Kollektionerna Dots Collection och Flower Collection består av stela armringar med handmåld emalj och 18 karats guldplädering. Finns i butik senare i vår, läs mer här.

Annons

10. Hästens

Hastens ny sang
 

Hästens utökar sitt sortiment med en ny säng i kontinentalsängsortimetet: Hästen Classic samt en uppdaterad version av kontinentalsängen Hästens Luxuria. Roligt med två välproducerade tillskott i ett så klassiskt företag!

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 9
Hanna listar: nyheter v. 10
Hanna listar: nyheter v. 11
Hanna listar: nyheter v. 12
Hanna listar: nyheter v. 13
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons