Thonet All Seasons2

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

1. Årets utemöbler

Thonet All Seasons1

Thonet tar steget utomhus med den väldigt fina kollektionen All Season av Marcel Breuer och Mies van Der Rohe. På önskelistan. 

2. Hemma hos Martin Bergström

martin bergstrom

Foto: Erik Lefvander

Ikeas omtalade kollektion Svärtan, som lanseras senare i år, är framtagen av modeskaparen Martin Bergström i samarbete med en designskola i Indien. I det nya numret, i butik nästa vecka, hälsar vi på i hans fantastiska lägenhet. 

3. Danskt nytänk

kristina dam

En ny generation danska designer formger och producerar småskaligt själva – som Kristina Dam som efter en rad framgångsrika prints denna vecka lanserade en serie accessoarer och möbler. ”Jag vill skapa mitt eget designuniversum och då är det bäst att ta fram sina egna kollektioner under eget varumärke” säger hon. Läs mer här

4. Färgen grön

stalverket nyheter formex

Möbler som funkar på små ytor, och ibland har mer än en funktion. Det har varit Stålverkets motto sedan starten. Tummen upp för den nyintroducerade gröna färgen samt nya kollektionen med bland annat en bänk, ett tidningsställ samt en blomlåda. Och för att ett ungt företag utgår från svensk produktion och hämtar inspiration i den småländska hantverkstraditionen.

5. Restaurangtips

agrikultur

Denna restaurang har vi haft ögonen på sedan de slog upp portarna på Roslagsgatan 43 i Stockholm tidigare i år. Ett samarbete mellan Filip Fastén, Årets kock 2014, och den tidigare köksmästaren på Tjoget, Joel Åhlin. Maten är ärlig och snäll mot miljön, med inredning av Daniel Östman. Vi laddar för ett besök inom kort. 

6. Utställningar möbelveckan

Emma olbers

Foto: Andy Liffner

Det är nedräkning till Stockholm design week som öppnat den 9/2 både ute på mässan i Älvsjö och ute på stan med utställningar. Den här bilden kommer från Emma Olbers och Lisa Hillands utställning Talking Pieces på Sidenväveriet. Nästa vecka listar vi våra favoriter bland de designutställningar som är öppna under möbelveckan. 

7. Ny kombination

aeo

Tjusiga kollektionen Dancing Dune! Anna Elzer Oscarsson kombinerar handens verk med 3D-teknik i sin nya keramikserie. Fint! I eftermiddag kan du läsa en intervju med henne på vår sajt! 

8. Uppdatering!

kristina stark

Tycker mycket om Kristina Starks personliga uppdatering av bruksföremålet spillkum, en stor skål med hällpip, som lanserades på Formex i veckan. ”Vi lever i en ganska orolig tid vilket påverkar oss på olika sätt. I sådana lägen tror jag att man blir mer mån om de små sakerna i livet, att man uppskattar hemmet och sina nära och kära mer”, säger hon, apropå vår vurm för keramik. Läs hela intervjun med henne här.

9. Lansering

my residencen

Den 4 februari har vi en liten intim releasefest inför lanseringen av My Residence i Kvänums fina lokaler i Stockholm. Det blir vin och snittar och för tio av våra läsare även ett gratis exemplar av My Residence som vi annars säljer till rabatterat pris under kvällen. Maila oss på [email protected] med en motivering varför du vill komma på smygläsningen och ha ett exemplar av My Residence. 

10. Ny kollektion från Granit

Granit_veranovis

Foto: David Jerner

Ett knappt år efter Hillevi Magnell från Smålands skinnmanufaktur och Sara Rudenstam från Formbruket lanserade sin första möbelkollektion Vera Novis, är de nu aktuella med en kollektion hallmöbler i samarbete med Granit. FInn is butik nästa vecka!

11. Svenskt glas

maleras ludvig

Ludvig Löfgren fortsätter levererar för Måleras, som han numera är knuten till. Hans senaste serie heter Into the Woods, och innehåller vinglas, tumblers, vas och karaff, alla delar signerade och munblåsta i klar kristall hos Målerås. 

12. Nyheter från Sirocco Living

Sirocco_living_image_1666061

Foto: SiroccoLiving

Cirocco_living_image_1665959

Danska företaget Sirocco Living, som har gjorts sig ett namn med sina populära saltstenslyktor, visar nytt på Formex i form av ett bord i ek och kuddar i fiskskinn.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hanna listar: nyheter v. 48
Hanna listar: nyheter v. 49
Hanna listar: nyheter v. 51
Hanna listar: nyheter v. 2
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice