1. Faux Marble Pots

kakan
kakanartilleriet

Artilleriets samarbete med Kakan Hermansson, krukor i limiterad upplaga där 500 kronor av varje såld kruka går till Rosenlundsstödet, jag gillar!

– Keramik kan vara ett väldigt bra språk att prata med. Många har inställningen att konst ska vara så svårtillgängligt som möjligt. Men när du kommer till konsthantverk är det en referens som alla har, oavsett klass, kön, ålder, eller geografisk härkomst. Alla har en kopp hemma eller ett fat, säger Kakan.

2. Sjuttiotalsvibb

menu
menu2

En fullträff från skotsk-svenska Nick Ross, som jag genast vill ha hem; spegeln Darkly Mirror som kommer i två utföranden. Menu lanserar även pendelarmaturen Cast Pendant, som går att hänga allena eller kombinera till tre, och de fina borden Plinth.

3. Genomarbetat

Muuto shoot

Muuto nya stol Workshop av Cecilie Manz, enkel men med fina detaljer!

4. Oemotståndlig

tradition

Jaime Hayons sextiotalsflirtande serie Catch för &tradition har fått ett syskon, lounge fåtöljen Catch lounge chair.

5. Träningsredskap

marmor
Gymnasten

Designern Alexander Lervik, grundare av Tingest, har skapat en kollektion träningsredskap man slipper gömma undan i garderoben.

– Jag ville göra redskap som är så pass vackra att man alltid vill ha dem framme, berättar Alexander. Kollektionen består av hantlar, kettlebells, yogatillbehör och en rockring – men också en träningsbänk och en skinnväska.

6. Porslin

paradis
paradisverkstaden

Paradisverkstaden lanserar sitt första externa samarbete tillsammans med formgivaren Maja Lindahl. Serien Morgon grå är en stillsam och mjuk frukostservis i glaserat och dekorerat stengods.

7. Tidningshyllan

vagghylla
skagerak

Skageraks stora nyhet är serien Hven designad av svenska Anton Björsing; enkelt och naturnära men med fina detaljer och en tydlig karaktär. De lanserar även den fina vägghyllan Norr, designad av Ditte Buus.

8. My Residence

My Residence Hanna Nova

Nytt nummer till tryck – denna gång med fokus på Skandinavien. Finns i butik 7/2 och kostar 179 kronor.

9. Arkdes

Arkdes-kopia
_LFP9968

Snart möbelvecka – och utöver lansering av My Residence så visar Residence även utställningen Designed to last i samarbete med Arkdes. Förra året stod Lotta Agaton för koncept och scenografi och vi lyfte årets designer i Residence stora Formpris. I år blir det den norska stylistduon Kråkvik & D’Orazio som står för utformningen och vi visar alla vinnare i elva kategorier. Vi har alltid sett vårt Formpris som en summering av ett svenskt designår, och utställningen blir en förlängning av det. Vad hände inom svensk design 2016? Vilka värden drev designer och producenter? Kan man se en röd tråd? Utställningens namn, Designed to last, kanske ger en fingervisning om de teman som kommer att tas upp. Utställningen är öppen för allmänheten 8/2-19/3.

10. Astep lampa

AsteppendelModel2065

Drömlampan Gino Sarfattis pendel Model 2065 från Astep, har återlanserats i år. Perfekt punktbelysning som ger ett vackert och nedtonat sken.

11. Färgkombinationer

lottaagatonstring

Det blir alltid bra när Lotta samarbetar med String, och hennes senaste styling för företaget är inget undantag. Den leker med färger som accenter och är skapad på en rad bra locations som lyfter produkten. 

12. Spegel

krisitnadam

Vem vill inte ha en spegelkub? Designern och producenten Kristina Dam har lanserat en fin uppdaterad spegelkub med tunn mörk stenskiva.

13. Klubbfåtölj

designhousestockholm
Designhousestockholmblomstertrappan

Fredrik färg och Emma Marga Blanche har gjort en modern klubbfåtölj för Design house Stockholm. Fåtöljen Ram är djup och stilren med enkla skinnremmar över armstödet, inspirerad av de spännen som finns på ryggsäckar. Design house Stockholm har även återintroducerat Sara Szybers fantastiska växttrappa – helt rätt i tiden.

Läs mer: 

Hanna listar: Största inredningstrenderna 2016 

Äntligen – nu lanseras en ny My Residence!

Spana in de stilrena träningsredskapen – i marmor och gjutjärn