Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

gad-ny-kollektion

Nästa vecka lanserar gotlandsföretaget Gad sin nya kollektion Gad details, en serie inredningsprodukter som följer företagets tydliga profil: gjort i Sverige av bra träslag, med detaljer i läder från Tärnsjö garveri och kalksten från kalkstensfabriken på Gotland. Gad details rena uttryck känns ärligt och helt rätt i tiden. 

utstallning-residence

Vad händer när man förenar formspråket hos en färgglad skarp designstudio med en stylist i världsklass? Hur förändras en möbels uttryck i en ny miljö och ett nytt sammanhang? Just nu är vi mitt i bygget av utställningen Designer of the year på Arkitektur- och designcentrum, ArkDes. Vi har bjudit in Lotta Agaton att curera utställningen med Note Design Studio – och presentera Årets designer i sin tolkning. Öppet med fri entré 10-28 februari, ArkDes, Stockholm.

3. Viktig kollektion

ingegerd-raman-viktig-kollektion-ikea

Foto: Ikea press

Med fantastiskt vackra produkter och möbler och lika vackra bilder spreds nyheten om Ikeas nya kollektion Viktigt med ikonen Ingegerd Råman som en löpeld. I februari visas kollektionen för press och i maj finns den i butik, en förutspådd bästsäljare som man arbetat på under en längre tid. I samband med det lanseras även en ambitiös bok med bilder av bland annat Magnus Mårding. 

4. Välvda bågar

Arches_of_Kullaro_LisaHilland_photo_MartinOlson_2

Nu dimper inbjudningar till Stockholm Design Week ner och även små förhandstittar på möbler som kommer lanseras. Utöver sin utställning Talking Pieces med Emma Olbers visar Lisa Hilland serien Arches of Kullaro. Just välvda bågar förutspår vi att vi kommer få se en del av i år.

5. Nytt nummer i butik

nytt-nummer-residence

Det går inte att komma ifrån: varje gång ett nytt nummer anländer från tryckeriet är det lika spännande. Nästa vecka kommer vårt februarinummer i butik – laddat med hembesök hos bland annat Niles Stroyer Christiansen från Frama, designern Martin Bergström och konstfotografen Anna Kleberg. 

6. Nya prylen

Aritco_HomeLift_Prod_Stool_Lervik

Ny produkt hos NK: när man köpt sin it-väska kan man även slå till på en hiss. I februari lanserar Alexander Lervik en ny hiss för hissföretaget Aritco på NK. En liten och lättinstallerad hiss för ett bra pris som i princip ska gå att placera var som helst. Vem vet, kan bli en bästsäljare – om vi i allt större utsträckning bor kvar i våra hem när vi blir äldre. 

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hanna listar: nyheter v. 48
Hanna listar: nyheter v. 49
Hanna listar: nyheter v. 51
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice