Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice listar varje fredag de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur. Den här veckan är det inget undantag. Mycket nöje!

Skärmavbild 2015-11-06 kl. 09.07.33


Foto: Aubrie Pick

brand-duo-half-w


Foto: Apparatus Studio

1. Ny kollektion av Apparatus – The Lariat Collection
Den fantastiska duon bakom Apparatus studio i New York, Gabriel Handifar och Jeremy Anderson, har sedan starten experimenterat och kombinerat olika armaturdelar från 60- och 70-talet för hand i sin studio. Nya serien The Lariat Collection, gjord av slipat glas och mässingskomponenter, leker med geometri och gravitation.

lotta-agaton-green-party-moodboard


2. Ny utmärkelse på Residence Stora Formpris
Nedräkningen till Residence Stora Formpris, som äger rum den 18 november, har börjat. I år delas utmärkelser ut i elva kategorier däribland: årets designer, årets arkitekt och årets producent. Nytt för i år är utmärkelsen årets inredare, som tilldelas en svensk inredare som utmärkt sig under året. I år delas priset ut under en middag för 110 personer i Gamla Riksarkivet, med styling av Lotta Agaton. Bild ovan är hennes moodboard för kvällen.

 

TheKinfolkHome_Product_Cover1
TheKinfolkHome_Product_Jonathan_and_AnnabelTuckey_London


Foto: Kinfolk

TheKinfolkHome_DelcyMorelos_GabrielSierra_BogotáColombia


Foto: Mirjam Bleeker

3. Ny bok och två nya titlar 2016!
Kinfolks senaste satsning The Kinfolk Home är en ambitiös uppföljare till The Kinfolk Table som lanserades 2011 och som fokuserade på umgänget runt middagsbordet. För två veckor sedan lanserades den nya boken, men är värd att nämnas igen. The Kinfolk Home är en välskriven inredningsbibel på 354 sidor. Boken utforskar boendet ur ett slow-living perspektiv och innehåller vackra fotografier och har en genomgående snygg layout. Den bjuder in till 35 hem från fem olika kontinenter – samtliga noga utvalda och iscensatta för att passa den ideologi som blivit Kinfolks signum: att värna om mötet, maten och traditionen.

I boken medverkar några av Residence medarbetare, så som vår creative director Lotta Agaton, fotografen Kristoffer Johnson och designern Emma Olbers som bloggar hos oss. Läs gärna Residences intervju med Emma Olbers om hennes medverkan i trendbibeln här.

I går besökte jag Kinfolks nya kontor på Kogens Nytorv i Köpenhamn: 450 ljusa kvadratmeter som genomgår en förvandling av Norm Architects och ska stå klart inom kort. En spännande nyhet är att Kinfolk kommer släppa två nya titlar under nästa år: en som satsar på unga kreativa entreprenörer och en inredning- och livsstilstitel med fokus på boendets betydelse – allt i bästa Kinfolk-anda såklart! För mer information om den spännande nyheten: lyssna till en av mina paneldebatter under Stockholm Furniture & Light Fair då grundaren Nathan Williams kommer att delta.

 

Korbo
Korbo
KorboPressbilder från Korbo. Foto: Daniela Ferro. Styling: Sarah Widman

4. Klassiska korgar från Korbo i nya utföranden
I veckan kom nyheten att Korbo lanserar sina två populäraste korgar: Classic 35 och Bin 18 i två nya utföranden. Nu finns de klassiska korgarna i koppar och mässing vilket känns som en helt rätt väg att få för det populära företaget. Är du nyfiken på kvinnan bakom Korbo, Katrin Persson, kan du läsa Residences reportage om henne här.

 

If Örjan Andersson
jacka_2

5. Örjan Andersson gör årets reflexkollektion för If
Modepionjären Örjan Andersson, som grundade Cheap Monday och Weekday och som är aktuell med sitt nya varumärke A till Ö, designar årets reflexkollektion för försäkringsföretaget If. Huruvida han följer upp fjolårets succékollektion med slogan Watch your back av företaget BACK med Ann-Sofie Back i spetsen återstår att se, men Örjan själv har redan bestämt sig för att det ska bli så. ”Jag måste sälja bättre än Back, annars mobbar hon mig”, sa han med ett skratt till Residence. Här kan du läsa hela intervjun.

L:A Bruket miljöbild
L:A Bruket miljöbild
L:A Bruket miljöbildFoto:
L:A Bruket

6. L:A Bruket öppnar butik i Stockholm
Sedan starten för fem år sedan har varumärket L:A Bruket med sina naturliga och ekologiska städ- och husvårdsprodukter i stiliga förpackningar i klassisk apotekarstil blivit ett välkänt och älskat varumärke i hela Skandinavien. Hittills har man kunnat köpa produkterna online och i butiker som & Other Stories och Selected by Room, men nu står det klart att L:A Bruket äntligen öppnar en flagship-butik i Stockholm. Bilderna på inbjudan verkar lovande, så från och med den 12 november när butiken öppnar lär linnevattenshopping bli ett nytt fenomen på shoppingrundan.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice.