Hanna listar: Veckans 7 främsta inredningsnyheter

Fler spännande samarbeten, ny blogg och ett specialframtaget bord. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Specialritat

IMG_6621
 

Inredningsdesignern Louise Liljencrantz Sievers specialritar ofta olika inredningslösningar och produkter åt sina kunder, och ett av hennes inredningsprojekt gav upphov till fina klädhängaren Pin Coat Rack, som nu går att beställa via Louise Liljencrantz Design och Garbo Interiors. Tillsammans med kollegan Hanna Wessman har hon även tagit fram ett elegant bord, Yi dining table, med valnötsfanerad bordsskiva, underrede  i linoljebränt stål och polerade mässingstassar. 

Annons

2. Em

ems-designblogg-residence
 

En av veckans absoluta höjdpunkter var att välkomna Em till oss på Residence. Vi har talat om det väldigt länge, det känns självklart att ha Em som en del av vårt team. Varmt välkommen! Du kan läsa hennes blogg här.

3. Samarbeten

the busters kitchen detalj
 
the busters kitchen .jpg
Foto via: Canadaköket  

Vi ser allt fler samarbeten mellan olika företag och kompetenser. I veckan lanserades det mellan brittiska inredningsföretaget Buster+Punch och Canadaköket, som arbetat fram en rad moodboards och stilar tillsammans för att skapa kök med en ny känsla. 

Annons

4. Riksbyggen 

lagenhet 95 000 kronor riksbyggen
 

Riksbyggen har inlett ett fantastiskt initiativ och vill hjälpa unga att komma in på arbetsmarknaden. I en bostadsförening i Göteborg testar de en unik lösning och släpper sex ettor till unga mellan 18-30 för 95 000 kronor. Det gillas!

5. Mer funktion

APPARATUS-CYLINDERPENDANTSITU.173034
 
APPARATUS-CYLINDERDOWNLIGHTSITUDRAPE.173050
Foto via: Apparatus studio  

Apparatus har skapat några av de senaste årens vackraste armaturer, ofta iögonfallande pjäser med en viss art deco-känsla. Den senaste kollektionen fokuserar mer på funktion och ljussättning än på estetik, men är fortfarande tjusigt monumental. 

Annons

6. Paper collective 

pinecone paper collective form us with love
Foto via: Paper Collective  

Danska Paper Collective, som säljer prints i samarbete med en rad grafiska formgivare och designer, har haft som ambition att skänka en viss procent av intäkten från varje print till välgörenhet. Förra året gick 250 000 kr till olika ändamål – kanske en modell som fler företag borde kika på? Bland förra årets bästsäljare fanns bland annat Pinecone av Form us with Love. 

7. Bordstabletter 

Vipp130_Placemat_Living03_Low
Foto via: Vipp  

Med ett steg i taget intar danska vipp våra hem, från papperskorgen vidare till kök, keramik, möbler, hus. Senaste lanseringen är bordstabletter, lätta att skölja av. Fin styling i svart mot svart. 

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hanna listar: nyheter v. 5
Hanna listar: nyheter v. 7
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Publicerat 26 februari 2016
Annons