Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Annons

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

FOTO-JONAS-INGERSTEDT_0275-640x833
Foto: Jonas Ingerstedt  

1. Linum SS/16
Under Karin Wards säkra kreativa ledning har Linum stramat upp sina senaste kollektioner – och deras nya vårkollektion är inget undantag. Tummen upp för deras härligt grafiska handtuftade mattor och kuddar. Fotograferat på Mallorca av Jonas Ingerstedt.

 

fotoMattiasStenberg
 


2. Kosta boda lanserar nytt
I januari lanserar Kosta Boda vasserien Septum av Mattias Stenberg, tre vaser i olika höjder. Ett spännande samarbete mellan ett företag känt för att maxa färg, form och dekor och en designer som ofta förknippas med det avskalade. Vi har bara fått en liten teaserbild, men ser fram emot att se mer.

Annons

 

Den-Nya-Kartan_gruppbild
Föremål från Den Nya Kartan. Foto: Andreas Kurtsson.  

3. Kommande designutställning
Nästa vecka öppnar designutställningen Den nya kartan på Nationalmuseums tillfälliga arena på Kulturhuset. En högintressant utställning om vikten av lokal produktion. Via 24 designer och tillverkare från Skåne visar utställningen möjligheterna till småskalig och lokal tillverkning i en tid då många trodde att svensk produktion var på utdöende.

 

Lannsjöstart
 


4. Elin Lannsjö lanserar keramikshop
Mer keramik! I december öppnar Elin Lannsjö en keramikshop med försäljning av sin populära brukskeramik. Jag har en ytterst småskalig keramiktillverkning och jag tillverkar allt själv och helt för hand”, säger Elin, läs en intervju om den nya webshopen, hennes keramik och framtiden här.

Annons

 

lotta agaton
 


5. HM Home <3 Lotta Agaton
Nyfiken på hur det ser ut hemma hos Lotta Agaton? I går öppnade HM Home en pop-up shop på Hamngatan. Den är inredd och stylad av Lotta Agaton med hennes eget vardagsrum som inspiration och håller öppet under tre veckor. Vill ni se hennes ”riktiga” hem så kommer det inom kort visas i Residence.

 

foto roland persson, pia ulin
Foto (från höger): Roland Persson och Pia Ulin.  

6. Nya numret
Yes! Nästa vecka kommer nya numret av Residence (1/2016) till prenumeranter och butik. Det är ett fullmatat nummer där vi bland annat hälsar på hos koreografen och regissören Alexander Ekman och Yogayamas ägare Estelle Nordenfalk. Vi besöker även Carina Seth Andersson i hennes ateljé för att prata om Marimekko och så bjuder vi på två specialer: en om festdukningar och en om det ultimata badrummet. Och så lyfter vi såklart årets bästa inredning och årets vinnare av Residence Stora Formpris!

Annons

 

_DSF53222
 


7. Fotografiska öppnar butik i Stockholm
Fotografiska expanderar och tar nästa stora steg: en egen butik mitt i hjärtat av Stockholm. I veckan öppnade de F Concept på Sergels torg, som kommer sälja produkter med koppling till Fotografiska. Allt från fotografier, populära posters, exklusiva prints till coffee table books och presenter. Inspirationskällan till butiken är The Museum of Modern Art (MoMA) och deras MoMA Store som säljer produkter med koppling till det populära museet.

Annons

 

Namnlöst-3
Foto: (t.h) Tove Falk Olsson  

8. Sthlm Brutal
Arkitekturhistoriken Martin Rörby och fotografen Tove Falk Olsson hyllar i den nya boken Sthlm Brutal 60-, och 70-talets arkitektur i Stockholms innerstad. Tillsammans bjuder de in till en vandring till dessa hus och lyfter fram de byggnader som få ser tjusningen i, men som duon menar är funktionella, välbyggda och fyllda av säregen skönhet. Boken är utgiven av Max Ström förlag och rekommenderas varmt!

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons