Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Ny spännande väggfärg, kommande lanseringar under Stockholm Design Week och ett lästips! Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice bjuder på veckans nyhetssummering!

Annons

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom design och inredning – mycket nöje!

1. Väggstruktur 

LADY-Minerals-1877-Valmuefroe
Vallmöfrö. Foto: A/S Jotun  

Vi älskar det perfekt ickeperfekta – keramik där man känner handens närvaro och en unik textur. Det har Jotun tagit fasta på och lanserar femton kulörer i serien Lady Minerals med en fantastisk ytstruktur som påminner om betongens ojämna yta. Läs mer i intervjun om färgtrender här

Annons

2. Stylistens nya lampa

sasa-antic
 

Den svenska superstylisten Saša Antić har samarbetat med Lightworks och tagit fram en kollektion lampor i helt nya färger. Kollektionen heter E X I M I U S och är en tydlig kärleksförklaring till hans familj. Saša tog även nyligen fram en färgkollektion i samarbete med Alcro. Att stylisten tar en mer aktiv roll i designsamarbeten är något vi på Residence har uppmärksammat tidigare och något vi kommer att få se allt mer av.

Annons

3. Både för hem och kontor 

Design House Stockholm
Foto: Tobias Regell  

Nästa vecka lanserar Design house Stockholm sin första större möbelkollektion, bland annat med en stol som produceras i Sverige, samt ett helt fantastiskt fint rottingskåp. Anders Färdig berättar om den nya satsningen i ett fint reportage i nya numret, ute i butik denna vecka. 

4. Styling i fokus

designer-of-the-year-foto-lotta-agaton
Foto: Lotta Agaton  

Nästa vecka drar Stockholm Design Week igång och vi har listat 12 bra utställningar som är öppna för allmänheten här. Att inredning och styling letat sig in i ”finrummet” råder det dock ingen tvekan om: Lotta Agatons tolkning av Note design studio på vår utställning på Arkdes är en kommentar på stylingen och bildens roll i designindustrin. Och utställningen Storytelling på ID:I Gallery belyser vår relation till homestaging och välregisserade mäklarbilder. 

Annons

5. Trärent

120 Landala rakt
 
124 Landala Gavel
 

 

Annons

Företaget Tre Sekel har gått nya ägare som vill fortsätta värna om den svenska produktionen, med ärligt trärena möbler gjorda med hänsyn om miljön. Nästa vecka lanseras deras vackra matbord Landala av Emma Olbers, ett furubord som kommer som flatpack i tre olika storlekar. 

6. Iittala

Iittala x Issey Miyake_8
 

Kan ett japanskt modeföretag och ett finskt designföretag skapa ett unikt samarbete mellan design och mode? Självklart! Det är precis vad de klassiska företagen Iittala och Issey Miyake har gjort i den hittills topphemliga kollektionen Iittala x Issey Miyake – A Home Collection for Everyday Rituals. Tummen upp!

Annons

7. Lästips: How to Live in the City

hugo-macdonald
Porträttfoto: Leslie Williamson  

School of life ger ut en ny serie böcker. Först ut är How to Live in the City. En fin bok om relationen mellan oss och vår stad. Skriven av Hugo Macdonald, som tidigare arbetade på Monocle och Studioilse. 

8. Lansering

my-residence-foto-(t.v)-andy-liffner-(t.h)-erik-lefvander
Foto (t.v): Andy Liffner (t.h) Erik Lefvander  

I går lanserade vi vår nya satsning, My Residence, hos Kvänum i Stockholm, tillsammans med läsare och medarbetare. Det är något speciellt när en helt ny titel anländer från tryck – spännande och pirrigt. Vi är väldigt stolta, och så tacksamma för alla duktiga medarbetare och samarbetspartners. Och hurrarop från läsare såklart! Går att köpa här, och här.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Publicerat 05 februari 2016
Annons