Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Annons

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

MyResidence
 


1. My Residence
Vi är så glada! i februari lanserar vi vårt första bookazine på engelska – en tidning med härlig bokkänsla som summerar det bästa inom svensk inredning det senaste året. På senare tid har vi känt ett ökat intresse för vårt material internationellt, och det känns därför självklart att ta det utanför Sveriges gränser. Matt papper, luftig layout och nytt format – samt massor av fantastiska svenska hem. My Residence kommer att säljas i Pressbyrån i två månader från och med februari 2016 och sen i utvalda press- och inredningsbutiker i Sverige och internationellt under resten av året. Läs hela nyheten här.

Annons
melo
 


2. Nytt svenskt möbelvarumärke

I måndags lanserades det nya svenska möbelvarumärket Melo. Varumärket gör handtillverkade minimalistiska möbler och heminredning från Dalarna. I samband med lanseringen släppte Melo två produkter i massiv ask: en pall och en spegel. Läs mer om nyheten här.

skageraj
 


3. Nya möbler i kollektionen Georg

Annons

I veckan släppte Skagerak fem nyheter i sin prisbelönta kollektion Georg. Bland nyheterna finns en ett tvåbent skrivbord, barstolar, krokar, matbord och en klädstång, samtliga formgivna av Christina Liljenberg Halström. Läs hela nyheten här.

start2
 


4. Note Design Studio inreder privatlägenhet
Note Design Studio har inrett sin första lägenhet med pricksäker färgpalett, som blivit lite av deras signum. Lägenheten på 200 kvm har inte en vit fläck – här är alla väggar och tak målade i aprikosrosa och sand som ger en mjuk, dimmig atmosfär. Utöver den aprikosfärgade väggfärgen löper en linje av blått medvetet genom lägenheten. Riktigt snyggt! Se hela lägenheten här.

Annons

 

the apartment foto hannes söderlund
Foto: Hannes Söderlund  

5. Apartment Stockholm 

244 inspirerande kvadratmeter är nu till salu via mäklarbyrån Alexander White. Speciellt för denna lägenhet är att även konst och inredning är till salu. Allt noga utvalt i samarbete med Dusty Deco, Walles & Walles, Polstjernan Antiques samt Belenius/Nordenhake. Kika in alla bilder från lägenheten här.

tid och kvadrat klocka
 

6. Spännande samarbete
Tummen upp för Tids nya samarbete med Kvadrat för att ta fram miljövänliga armband som funkar till alla deras klockor. Twain Wristbands är tillverkade av textil av återvunna PET-flaskor och stuvar av vegetabiliskt garvat läder, för att minimera miljöpåverkan.

Annons

 

årets färg pantone 2016
Foto: Dezeen.com  

7. Årets färg(er)

Efter årets roströda färg Marsala är det dags för pasteller. När Pantone ska presentera årets färg 2016 är det inte en, utan två färger i kombination de lyfter fram. Dels Rosé Quartz och dels den blå Serenity.

 

Koncept - Illustration
 

8. Nytt mathak i Skanstull

Nu är det dags för Teatern i Ringen i Stockholm att slå upp dörrarna. Här ska nio av Sveriges främsta kockar och en konditor göra sin mat tillgänglig för alla. Däribland välkända kockar som Fävikens Magnus Nilsson, vegankocken Maximillian Lundin och stefano Catenacci. Öppnar i helgen. 

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hanna listar: nyheter v. 48
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons