Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Närodlad design, Bruno Mathsson-priset och nytt nummer av Residence – Hanna Nova listar 8 utvalda nyheter!

Annons

1. Bruno Mathsson-priset

Clara
 

Grattis till Clara von Zweigbergk och Shane Schneck som i år fick priset och summan 250 000 kronor för sitt fantastiska arbete. Deras mentor Patricia Urquiola kunde ej dela ut priset eftersom hennes dotter var sjuk, men hon medverkade via Skype.

2. Närodlat!

Svenskt tenn lanserar Folkforms fina boksnurra och visar utställningen Närodlat med fokus på svensk design och produktion – missa inte! Pågår till 6 november.

Boksnurran "Revolving bookcase" produceras för Svenskt tenn i svartlackad ask på Eriksson & Sönders möbelsnickeri i Vrena, strax utanför Nyköping. Pris: 17 500:-
 

3. Paola Navone

gense
 

Designer, inredare och mångkreatör med en helt fantastisk förmåga att tänka utanför ramarna; i veckan besökte Paola Navone Sverige för att berätta om sitt samarbete och första bestick för Gense. Besticket Amo är prytt med en fisk, som med åren blivit något av hennes signatur – hon är född i fiskarnas stjärntecken och älskar havet. Amo känns härligt icke-skandinaviska och är fantastiska att äta med. Extra roligt att Navone gör sitt första bestick för en svensk producent med tanke på hennes egna enorma samling av bestick och stora matintresse. Om några månader kommer vi att visa hennes fantastiska hem i Residence.

Annons

4. Ny butik!

perspective
 

Robin Klang och Ejub Bicic har äntligen gjort verklighet av sin stora dröm att öppna inredningsbutik. Perspective studio ligger på St: Eriksplan i Stockholm och har ett handplockat sortiment man inte hittar på andra ställen och kommer även att producera egna möbler och accessoarer. Inspirationen kommer från butiker som Oliver Gustav i Köpenhamn och Merci i Paris.

5. Erskine

villaerskine
 
Villadrottningholm
 

På söndag är det öppet hus i paret Erskines första hus i Sverige, som de byggde i början av 40-talet. Huset ligger på Lovön och är en studie i compact-living med sina 20 kvadratmeter och många smarta lösningar. Mellan klockan 13-16, se mer på Arkdes hemsida. Den som vill bo i Erskines senaste hus kan hyra det per natt via The Modern house.

Annons

6. Stilrent bord

vipp
 

Vipp fortsätter sin produktutveckling och utökar med allt fler möbler; i veckan lanserades deras första matbord, som kommer i två storlekar.

7. Nummer tio

andrea
 

Och pust – vi har precis skickat årets tjockaste nummer, Residence nummer 10, till tryck. Hela 212 sidor, med fokus på vardagsrum och belysning, samt sex hem – vi besöker bland annat Lotta Agaton och nya butiken Perspective studios ägare, samt skärbrädekungen Andrea Brugi i Toscana.

Annons

8. Nebulosa

nebulosa
 
ek
 
Annons