Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Redo för september! Nya hotellsatsningar, en bok om kreativt entreprenörskap och några helt nya varumärken och showrooms - Hanna Nova om vad som ej bör missas i september.

Annons
 

1. Nobis expanderar

 
 

Skandinavien fortsätter att attrahera fler och fler besökare, och trots att nya hotell dyker upp hela tiden avtar inte efterfrågan. Om några veckor öppnar Nobis Copenhagen, ritat av Wingårdh arkitekter, med 77 rum. Tanken är att Hotel Nobis ska fortsätta växa och bygget för Nobis Palma är redan i full gång i ett gammalt palats i gamla delen av staden. Läs mer här.

Annons

2. Mer Kinfolk

 

Tidningen har ändrat form och i viss mån inriktning, och efter Kinfolk Table och Kinfolk Home kommer nu den tredje boken Kinfolk Entrepreneur, med fokus på kreativt entreprenörskap med visionära röster från världen över. Når utvalda butiker i september.

3. Vallastaden

 

Sveriges största bo- och samhällsexpo slår upp portarna mellan 2-24 september i Vallastaden i Linköping. Här bjuder man besökare på både en inblick i en av Sveriges mest omtalade nya stadsdelar och besök i 70 olika hem. Residence har i samarbete med Emma Olbers inrett en lägenhet med hennes miljötänk i fokus. Hur inreder man skonsamt för miljön? Vad ska man tänka på? Och hur tänker dagens företag? Missa inte!

Annons

4. Träkunskap

 

I september lanserar även den svenska toppinredaren Louise Liljencrantz sitt nya möbelvarumärke i samarbete med Kfk Snickeri, kort och gott kallat Liljencrantz x KFK. Den första kollektionen består av en rad exklusiva möbler i mahogny, valnöt och ek – en satsning som i första rummet handlade om att skapa något utan begränsningar.

5. Aure studio

 

Aure studio i Köpenhamn! Nystartade Aure är en multidisciplinär design studio med fokus på enkla unisexkläder, inredningar och objekt. Kika gärna på deras första kollektion på aurestudio.com

Annons

6. Midnatt

 
 

 

Annons

Nya sängklädesföretaget Midnatt, med inredningsjournalisterna Josephine Blix och Louisa Hammarbäck vid rodret, lanseras i höst med fokus på prisvärda ekologiska sängkläder med stor trendkänsla. Sängkläderna tillverkas i Bangladesh och kommer till att börja med att säljas via webshopen midnatthome.com

7. Västerås

 
 

Nyligen öppnade Steam hotel i Västerås, av samma ägare som ligger bakom bland annat Pigalle i Göteborg. I ett 100-årigt ångkraftverk med 17 meter takhöjd i entrén och massor av originaldetaljer bevarade sitter charmen redan i väggarna. ”Västerås kanske inte behövde fler hotellbäddar, men det behövdes ett bra destinationshotell.” 274 rum, spa med både inom- och utomhuspool och restaurang på våning 18. Läs mer här.

Annons

8. Oliver Gustav 2.0

 
 

 

I september öppnar inredaren Oliver Gustav nytt showroom och butik i Museumsbyggningen, ett stort stenhus som uppfördes i början av 1900-talet för en skeppsredares konstsamling. Den nya lokalen på 600 kvadratmeter har vackert dagsljus från takfönster, orangeri och många rum.

Läs också:

Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Nobis öppnar hotell i designstaden – se de första bilderna

Guide: Här är svenska designernas smultronställen

Publicerat 14 augusti 2017
Annons