Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Annons
AmeliaWidell_Melimeli_SoffaBlanca
 

Nyheter inom inredning och arkitektur kan en aldrig få nog av. Därför kommer Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice varje fredag från och med nu att summera veckan som gått, lista de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur. Mycket nöje!

Foto: Erik Lefvander
Louise Liljencrantz Sievers och Fredrik Nygren. Foto: Erik Lefvander  
Foto: Erik Lefvander
Foto: Erik Lefvander  

1. Inredaren gör mattor
En av Sveriges mest stilsäkra inredare, Louise Liljencrantz Sievers, har tillsammans med Fredrik Nygren på Knuts mattor lanserat varumärket Knot Collection. Louise, som till vardags inreder för såväl privatpersoner som företag som Oscar Properties lanserar nu en serie vackra handtuftade mattor av hög kvalitet. Mattorna går att köpa på här, eller i butiken på Grev Turegatan i Stockholm. Läs mer om det ljuva samarbetet i vårt nya nummer som landar i butik nästa vecka.

Annons

 

HEM_1732x2310_arbesser_stripe_black
 
HEM_1732x2310_arbesser_stripe_green_yellow
 

2. Arthur Arbessers modetextilier
Milanobaserade modeskaparen Arthur Arbesser har inlett ett samarbete med det snabbt expanderande varumärket Hem. En väldigt fin textilkollektion med grafiskt stiliga kuddar och filtar där bland annat hans signaturmönster förekommer. Går att köpa online i början av november här.

Annons

 

 

3. Veckans lägenhet
En av veckans finaste lägenheter är till salu via mäklarbyrån Eklund Stockholm New York, se här. Lägenheten tillhör ingen mindre än stjärnregissören och koreografen Alexander Ekman. Även vårt eget team i form av Andy Liffner och Thomas Lingsell fotade lägenheten för en tid sedan med lite mer dramaturgi. Den starka bildserien ser ni dock först i Residences nästa nummer.

 

Skärmavbild 2015-10-30 kl. 14.50.12
 
Skärmavbild 2015-10-30 kl. 14.50.27
 
Annons


4. Lotta Agaton stängde ner sin shop
Detta måste ha varit veckans mest välbesökta butik? Efter ganska exakt fyra år har Residences creative director tillika stjärnstylisten Lotta Agaton stängt sin butik på Rådmansgatan 7 i Stockholm. Hon avslutade storstilat med att under förra helgen och början av veckan sälja ut sina handplockade produkter i butiken. Och utanför butiken ringlade köerna sig långa.

Amelia-widell-soffa-linne
 

5. Amelia Widells soffor ute i butik
I förra numret av Residence berättade designern Amelia Widell och sitt nya varumärke Melimeli. I veckan slog hon upp portarna till sin shop med samma namn där hon säljer sina två nya soffor, bland annat soffan Blanca i blå sammet, som du kan köpa här.

Annons

 

Mattor Layered Foto Lennart Weibull5
Layereds nya ullmattor. Foto: Lennart Weibull  

6. Layered lanserar ny kollektion
Det har gått väldigt bra för det moderiktiga mattföretaget Layered sedan de lanserade sin första kollektion i våras. I veckan smyglanserade de sin andra kollektion vackra mattor, denna gång i ull. Mattorna kommer i en gråbeige färg, i tre olika storlekar och fyra mönster, varav två nya: Cubes och Entrance. Den officiella lanseringen av mattorna sker i mitten av november på deras hemsida. Läs en intervju med Layereds grundare och designer Malin Gramme av Residence här.

 

HannaWessman-900x606
 

 7. Hanna Wessman lanserar ny sajt
Inredningsstylisten Hanna Wessman, som driver Hannas Room, har expanderat sin verksamhet. Sajten består nu även av en webbshop med handplockade produkter, spännande bloggar och i vanlig ordning – mängder av inspiration. Kika in den nya sajten, här och ta del av Residences intervju med Hanna här.

Annons

 

Carina Seth Andersson för Marimekko. Foto: Petra Bindel, styling: Lotta Agaton
Carina Seth Andersson för Marimekko. Foto: Petra Bindel, styling: Lotta Agaton  


8. Carina Seth Andersson designar för Marimekko
Sist men inte minst har designern Carina Seth Andersson formgett en kollektion av vaser och textilier för Marimekko SS/2016. I nästa numret av Residence kan du läsa ett stort reportage om det stjärnspäckade samarbetet.

 

Publicerat 30 oktober 2015
Annons