Hanna listar: Veckans främsta 12 inredningsnyheter

Nya inredningsbutiker och kreatörssatsningar, samt massa lanseringar lagom till julhetsen: 12 utvalda inredningsnyheter.

Annons

1. Ännu en kokbok

kokbok
 

Smått legendariska Stockholmsrestaurangen PA & Company släpper sin andra kokbok, skapad av några av sina gäster som varit med sedan starten – och med lanseringar både i restaurangen, på Asplund och Bar Sud i Stockholm. 

2. Unika detaljer

Anaaleenalampa
 
Annaleena
 

På söndag är det premiär för inredaren (och vår bloggare) Annaleenas nya butik i Jungfrusund på Ekerö, som kommer sälja möbler och produkter framtagna i liten skala, one-offs eller sådant som inte finns till salu på så många andra ställen, som piedestaler i strukturerad betong, en ny serie detaljer av Annaleena och Framas nya lampa Eiffel som lanseras i Sverige för första gången. Butiken kommer vara öppen på tisdagar och lördagar, ge konsultationer och hjälpa till med att ta fram unika lösningar för hemmet. Intill ligger en rad andra foto- och kreatörstudios. 

Annons

3. Ny destination

design-museum-november-2016-opening-rendering-by-alex-morris_dezeen_1568_2-936x669
 

Omdebatterade, omtalade och efterlängtade London Design Museum har slagit upp portarna på Kensington High Street, och väntas ta emot 650.000 besökare under sitt första år, med sin blandning av fasta och temporära designutställningar. Läs Lotta Jonssons recension här

4. Inredaren

ostman
 

Förra året lanserade vi den nya kategorin Årets inredare i vårt stora Formpris, vår hyllning till årets kreatörer, och den första utmärkelsen gick till toppinredaren Daniel Östman. Just årets inredare känns allt viktigare med tanke på hur drivande de är i att forma vår samtid – både via inredningar för fastighetsutvecklare, privatpersoner, butiker och toppmäklare samt i framtagandet av nya produkter. Nu är årets vinnare utsedd, och på torsdagkväll går vi ut med alla mottagare till vårt Formpris. 

Annons

5. Belysning

lampa
 
lamnpa1
 

Älskar: nya lampan Signal Lighting from Workstead. Finns som pendel och vägg-armatur. Se mer här

6. Köp i kilo

kilshop
 

Matilda Beckmans utställning Kilo shop på Designgalleriet ifrågasätter priset på konsthantverk; vad får det kosta, och vad betalar man egentligen – för tiden att skapa det, formgivarens namn bakom eller estetiken? 18 formgivare har bjudits in och allt säljs till kilopris. 

Annons

7. Medlemsklubb

alma
 

Alma är nya medlemsklubben för kreatörer, belägen på Nybrogatan 8 i Stockholm och snart i begrepp att öppna. Här finns kontor, studios och konferensrum, liksom allmänna ytor och restaurang översedd av kockarna från Ett Hem – samt en butik som kommer vara öppen för allmänheten med utvalda speciellt framtagna möbler och objekt samt växter. Jag åt middag där i helgen på smygpremiären, och blev såld på både platsen och idén. 

8. Plinth Love 

Foto via @katarina_ek
Foto: Via @drystudios och @katarina_ek  
Piedestaler_3
 
hilda
Piedestal av Hilda Hellström.  

Om det är en möbel som smugit sig in på inredarnas hit-list denna säsong så är det piedestalen. Vi har ett fantastiskt stilleben med piedestaler i nummer 10, Dry things gör en fin version i trä, och på inspirerande galleriet Etage projects i Köpenhamn pågår till och med slutet av januari en utställning där kreatörer som Hilda Hellström och Fredrik Paulsen gjort sina egna versioner. 

Annons

9. Textilier

linum
 
linum2
 

Tummen upp för Linums kommande kollektion med fantastiska textilier i olika strukturer. 

10. Pendlar

brokis
 
brokis2
 

Varumärket Brokis lanserades nyligen i Sverige och passade på att lansera en rad nya armaturer, däribland atmosfäriska Puro av Lucie Kodova. 

Annons

11. Urban collective 

urban
 
lexington
 

Lexingtons avslappnade kollektion Urban Collective 2017  består av bäddset, överkast, handdukar och kuddfodral i dämpade färger, subtila strukturer med hög kvalité. Bland vårens nyheter syns även snygga textilier till det dukade bordet.

12. Doft

overose
 
overose2
 

Doftljus är en lukrativ business – och allt fler väldoftande och snyggt förpackade sådana lanseras på marknaden. Overose från Paris är det senaste tillskottet.

Läs mer: 

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Residence listar: 8 piedestaler som lyfter inredningen

9 designsäkra julmarknader att besöka i vinter

Annons