norrgavel hanna

Norrgavel firar 25 år — Hanna Nova väljer sina favoriter

Inför Norrgavels 25-årsjubiluem väljer Hanna Nova Beatrice, chefredaktör för Residence, tre av sina favoriter från Norrgavel.

Annons

»För 25 år sen tänkte vi annorlunda. Nu tänker vi likadant» säger Nirvan Richter när han ser tillbaka på tiden då han grundade möbelföretaget Norrgavel. Att investera i möbler som håller över tid och som är ärliga i sina materialval har varit en del av Norrgavels filosofi sedan starten. Men när företaget startade för 25 år sedan var det inte helt självklart för möbelproducenter att tänka i de banorna.

I dag har allt fler insett vikten av långsiktig och hållbar produktion, möbler ska vara vänliga mot miljön och kunna gå i arv. Norrgavel har inte bara gått i bräschen för den utvecklingen utan också orubbligt stått fast vid sin övertygelse. Här är tre av mina favoriter från Norrgavel.

norrgavel länsstol
 

Länstolen

Norrgavels Länstol har 25 år på nacken och är en av företagets mest ikoniska möbler. Den flörtar både med svensk pinnstolstradition och den amerikanska shaker-rörelsen och med åren har många låtit sig inspireras av dess karaktäristiska formspråk. Länstolen är dessutom lika bekväm som en traditionell stoppfåtölj – en favorit som står sig genom åren!

norrgavel träsoffa rak
 Foto: Marcus Lawett

Träsoffa

En klassisk träsoffa med tydlig karaktär gjord i ärliga material – det du ser är det du får. Norrgavels raka träsoffa är tillverkad av naturmaterial som är skonsamma mot miljön och lätta att underhålla. Dessutom kan man lätt anpassa den efter eget tycke och smak genom val av träslag, ytbehandling och klädsel.

norrgavel easy chair
 Foto: Petter Brandt / bsmart

Easy chair & Easy fotpall

Jag älskar Norrgavels tidlösa Easy chair! Fåtöljen har ett avskalat, asketiskt uttryck och är lika vacker som bekväm med en ryggkudde med sjöfågelfjäder och en mjuk sittdyna. Nu finns den även klädd i nötskinn cognac och rust.

Annons

Samtliga bilder från Norrgavel.

Läs mer:

Hanna Nova: Veckans 10 favoriter

Layered lanserar mattor gjorda på PET-flaskor

Henning Koppels silverskulptur för Georg Jensen återuppstår

Annons