1. Nytt nummer

Är stolt över det nya fina numret – där vi bland annat besöker modeprofilen Carin Wester och den kreativa chefen Anna Teurnell i deras respektive hem. Omslaget är hämtat från Peter Odegaard och en rad inredare berättar om sin syn på harmonisk inredning. Förra numrets mest omskrivna hem tillhör arkitekten Andreas Martin Löf, du kan se mer här. 

2. En ny favorit

Jag tycker väldigt mycket om den nya hudvårdsserien Hada, framtagen särskilt för Yasuragi och deras butiker, med fokus på välbefinnande och respekt för vår miljö. Namnet kommer från det japanska ordet Hada, som betyder hud, och innehållet bygger på växtextrakt som finns i den svenska och japanska naturen. Många av de väldigt fina förpackningarna är eco-certifierade och kartongerna är gjorda av återvunnet papper. 

3. Ruinromantik

Ruinretreat måste ändå vara en av Stockholms bäst bevarade hemligheter – ett vackert hus på en magisk plats som går att hyra privat eller professionellt. Huset ligger i  Saltsjö-bo/Grävlingsberg i Stockholm och är ritat av Lowen Widman arkitekter med en fantastisk utsikt över Höggarnsfjärden, och utanför huset bildar en ruin och en pool en fin kuliss. Huset har tre sovrum, bastu, stora sociala ytor och går att hyra för övernattning, konferens, bröllop eller som mysigt hide away där varje bokning skräddarsys. Läs mer här.

4. Ny satsning 

Metros media house har lanserat sin första e-handel InMyCorner.se där man har teamat ihop sig med en rad mindre designers och återförsäljare och kommer att sälja inredning som posters, ramar och belysning, se mer här. Väldigt fin styling av våra bloggare Sundling Kickén. Läs mer här.

5. Helgtips!

Passa på att se utställningen At Home med Liljencrantz x Kfk på Dusty Deco och utställningen Inside Architecture med mästarna Theselius, Bohlin och Axelsson med fokus på inredningsarkitektur på Konstakademien. Sista helgen!

6. Marbodal 

Lotta Agaton och Pia Ulin har skapat väldigt fina stämningsbilder för Marbodals kök Signatur by Sandell. 

7. Nya badrum

Lotta Agaton, Note Design studio och danska Norm Architects har ritat varsitt badrum för det koreanska varumärket Lagom, som kommer att lanseras senare i vår, se mer här. 

8. Vårtema

Fin vårkänsla i Sandberg Wallpapers nya tapetkollektion Arboretum, som bjuder in spirande vårgrönska i hemmet. Bilder stylade av Sarah Widman. Se mer här. 

9. Ett nytt landmärke

Den norska vägförvaltningen öppnar nya landmärket Ureddplassen längs norska natursköna landsvägen Fv17, vid Helgelandskysten.

Området har fått en välbehövlig makeover med en toalettbyggnad i betong och glas och terrasser med sittmöbler i marmor.

Läs också:

Hanna Nova: 16 favoriter från designveckan

Spana in årets inredares möbelutställning på Dusty Deco

Hemma hos prisade arkitekten Andreas Martin-Löf i Vasastan

Gilla Residence på Facebook