Hanna Nova: Veckans 6 främsta inredningsnyheter

Nya inredningsböcker, butiker och restauranger – Hanna Nova Beatrice summerar veckan som gått.

Annons

1. Noi

 

Hotellet Nobis har uppdaterat sin tidigare hotellrestaurang och förra veckan slog de upp portarna till nya restaurangen Noi. Under ledning av arkitekterna på Wingårdhs har de gett källaren på Norrmalmstorg en ny form, med inspiration från klassiska krogmiljöer och samtida skandinavisk design. Läs mer här.

2. Bokvår

 
 

Två boklanseringar som jag ser fram emot de närmsta veckorna: Artilleriet lanserar sin första bok, en kulinarisk resa runt Göteborg och västkusten med recept och vackra bilder. Och Andrea Brugi, som tillsammans med sin danska fru Samina Langholtz bland annat gjort sig ett namn för sina handgjorda skärbrädor, lanserar sin bok Woodworking. De vackra bilderna är stylade av Christine Rudolph och fotograferade av Ditte Isager. 

Annons

 3. Ny adress

 

Arket öppnar sin första butik i Stockholm i sommar, något försenad efter eldsvådan på den tidigare tilltänkta lokalen på Östermalm. Butiken på Drottninggatan 53 i Stockholm blir den nionde Arketbutiken i världen som öppnat på kort tid. Läs mer här.

4. Damejeanne

 
 

Skultuna fortsätter sitt samarbete med Emma Olbers, som tagit fram en ny vas med namnet Damejeanne till dem. Inspirationen kommer från de stora glasflaskor som används för vintillverkning hemma.

Annons

 5. Triwa 

 

Förra veckan lanserade Skultuna och klockföretaget Triwa sitt tredje samarbete, ett helautomatiskt urverk i begränsad upplaga där hållbara material fått stå i fokus. Armbandsuret har en midnattsblå urtavla i återvunnen mässing och ekologiskt garvat läder, och finns i 400 exemplar.  

6. Rökt ek 

 

Jag har egentligen lite svårt för begreppet limiterad upplaga, men Carl Hansens klassiska CH24 i rökt ek – som endast säljs 2-3/4 – är svår att motstå. Den borde ingå i deras standardsortiment. 

Läs också:

Imke: 7 designprylar du måste ta bort när du får barn

Här öppnar Arket sin första svenska butik

Nobis hotell öppnar restaurang – inredd av Wingårdhs

Publicerat 20 mars 2018
Annons