Hanna Nova: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Middagsklubb, glassatsningar och nytänk. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice väljer ut veckans bästa.

Annons

1. Helhetsupplevelse

Foto: Mikael Lundblad Styling: Jessica Lagerman och Fanny Skoglund.  

Ett fint arrangemang för allmänheten under möbelveckan i februari är online-handlaren Typeo och vintagebutiken Temporärts samarbete med ett kurerad inredning i en lokal i stan. På dagen fungerar utställningen som vardagsrum och kaffebar med shopping, och under tre kvällar kan man boka en middag på The temporary table i lokalen med mat komponerad av Martin Nordin. Det finns plats för sammanlagt 16 gäster per kväll. En helhetsupplevelse som går att boka redan nu på Typeo.se

Annons

3/2, 7/2, 8/2, 1520 kronor.

2. Antwerpen 

Foto: H&M Home.  

Det är svårt att inte bli inspirerad av HM Homes vårkampanj, fotograferad i Antwerpen, bland annat på Hotel Julien, av superteamet Lotta Agaton, Pia Ulin och Therese Sennerholt. Läs mer om kollektionen här.

3. The new standard

Foto: Privat.  

Innan jul var jag på lunch hemma hos designern Mattias Stenberg, som berättade om sitt nya, och ambitiösa, arbete som Creative director på Voice, där han bland annat tagit in kollegor som Cate & Nelson, renodlat utbudet och sett över kommunikationen runt varumärket. Den nya kollektionen känns ren, avskalad och ärlig, med inspiration från bland annat klädmärket Filippa K. 

Annons

4. Artilleriet

 
Foto: Pressbilder.  

Snart kommer den väldigt fina boken av Artilleriet, där jag bjudits in att skriva förord, och i dagarna lanserar de sitt samarbete med designern Märta Karlsson och Skruf som tagit fram en fin limiterad vas till Artilleriet. Läs mer här.

Annons

5. Skultuna 

Foto: Pressbild.  

Skultuna börjar experimentera i nya material – bland annat genom att lansera ljuslyktorna Kin av Claesson Koivisto Rune i färgat glas. 

6. Veckans läsning  

 

”Everything these days is about fast tracking and immediacy and instant gratification. I’m totally against that. I think it’s more important to be aware of who we are,” säger inredningsarkitekten Vincent Van Duysen i en finstämd intervju i magasinet Cereal. Läs mer här.

Annons

7. Enkelheten

Foto: Lasse Fløde Styling: Kråkvik & D’Orazio.  

Det norska företaget Fjordfiesta har sedan starten återproducerat en rad klassiker av norska formgivare, som den här vackra bänken Krobo av Torbjørn Afdal från 1960. I februari lanseras en rad nya objekt, bland annat en vacker stor träskål av Thomas Jenkins och Sverre Uhnger som är tänkt som accessoar till bänken men fungerar lika bra på ett bord eller i ett kök. 

8. Uppåt väggarna 

Foto: Pressbild.  

Den här veckan har Engblad & Co lanserat sin tapetsatsning Lounge Luxe i butik; tolv vackra mönster inspirerade av ikoniska hotell – elegant och art Deco-inspirerat. 

Läs också:

Hanna Nova: De största inredningstrenderna 2018

Vackra pasteller och naturtoner – se senaste bilderna från H&M Home

Här är Artilleriets vårnyheter 2018

Annons