Här är årets färg 2020 – en dämpad grågön ton

Kulören för lugn och harmoni. Nu är den här – Nordsjö har släppt färgen Tranquil Dawn som sätter prägeln för 2020.

Annons

Årets kulör 2020 enligt Nordsjö idé & Design heter Tranquil Dawn. Det är en mjuk och dämpad gröngrå kulör som ska ge en känsla av fridfullhet, trygghet och distinkthet. Något som Nordsjö menar reflekterar den sinnesstämning som sias för nästkommande år. Kulören förändras beroende på vilka nyanser den används tillsammans med, så att den kan fungera på olika sätt i en varm, neutral, mild eller klar palett. En färg för hemmets alla rum.

Färgen för 2020 – Tranquil Dawn

Nordsjö årets färg 2020 Tranquil Dawn
 
Nordsjö årets färg 2020 Tranquil Dawn
 

Det är sedan gammalt att färgen grön påverkar människan på ett positivt sätt. Det sägs att vi associerar kulören med harmoni, natur och lugn. Ett bra val för väggarna och för dig själv. Låt färgen flöda i bakgrunden medan den rogivande kulören hjälper dig att sakta ned, ta hand om dig själv och din miljö på ett bättre sätt. Här kan du läsa mer om tankarna bakom färgen Tranquil Dawn.

Annons

Kombinera färg med färg

Nordsjö cinnamon cake färg
 

Nordsjö har givit flera exempel på hur färgen Tranquil Dawn kan matchas tillsammans med andra kulörer. Här över ser vi den tillsammans med Nordsjö cinnamon cake. En färg som går åt guldockra med gröna inslag och som likt färgen för 2020 är en dov naturnära ton.

Nordsjö årets färg 2020 Tranquil Dawn
 

Här syns Tranquil Dawn målad på alla väggar i ett sovrum. Det skapar en dämpad minimalistisk känsla som också ramar in sängen fint. Sänggaveln är målad i Nordsjö cobalt night, en mörk färg som skapar en kontrast mot resten av rummet.

Annons

Läs mer:

Så lyckas du med grönskan – 13 tips 

Se Jotuns färger 2020 här! 

Våningen p Östermalm som stylas med enbart färg 

Publicerat 24 september 2019
Annons