Här är de 4 största växttrenderna i jul

I jul byter vi ut den amerikanska, extravaganta julgranen mot en mer nedtonad, skandinavisk dito. Klassiska inslag får en modern touch och vi släpper kraven en aning.

Annons

Klassiker som amaryllisen kan göras modern med en trendig kruka eller vas och julgranen behöver inte vara stor och pyntad. Kanske räcker det med en minivariant som står på köksbordet? I årets julspaning från Plantagen ser vi en betydligt mer naturlig dekoration.

1. Unika och sparsamt pyntade granar

Granen behöver inte vara överdrivet pyntad, snarare tvärtom. Minimalistiskt och unikt är nyckelorden. Vi väljer gärna en speciell gran som en rumsgran eller en Ceder.

jultrend4
 

2. Årets jul är grön och blank

Har du inte plats för en julgran fungerar andra växer som Elefantöra, Fikus eller Aspergus. Växter som blommar året om kan få en julig känsla med rätt tillbehör.

Annons

Den trendiga krukan är rak i modellen och går gärna i metaller som mässing och koppar eller material som terrakotta.

3. Miljömedvetna val och dova färger

Precis som aktuella inredningstrender i övrigt är julens dekorationer influerade av miljön och vår ökade medvetenhet. Naturnära material som trä, linne, sten, hampa, grenar och växter blir en stor del av dekorationen och vi vill helst ha dova, jordiga färger.

4. Naturen bjuds in i hemmet

Det finns en eftertanke där varje sak som tas in i hemmet har en mening. De tidigare juldekorationerna i glitter, glans och skrikiga färger väljs bort och istället ser vi en mer naturlig färgskala.

Granris är en enkel stämningshöjare som sprider julkänsla och fungerar lika bra på farstukvisten som i dörrkransen eller i egna dekorativa varianter.

jultrend 10
 
jultrend 11
 
Annons

Läs också:

Christoffers blommor: Julens 5 trendigaste växter

5 julmarknader att besöka i Stockholm 2017

4 växter att plantera på balkongen i vinter

Annons