Här är årets 10 trendigaste lampor

Håll mörkret borta i höst och vinter med vacker belysning. Vi har bett lampexperten Johannes Nilsson på nyöppnade butiken Växjö Elektriska i Stockholm att välja ut de trendigaste och snyggaste lamporna i butik just nu.

Annons

Smålands äldsta lampbutik Växjö Elektriska har slagit upp portarna på Tegnérgatan 18 i Stockholm. Här samsas inredningsdetaljer från ledande varumärken så som Louis Poulsen, Flos, Belid, Moooi, Gubi, Muuto och Örsjö.

Vi bad Johannes Nilsson som ansvarar för butiken – och som tillhör tredje generationen i familjeföretaget – att lista sina höstfavoriter.

1. Streck

 

En elegant lampserie med vackra detaljer från småländska Örsjö. Finns i bord-, golv– och väggmodell och i flera färger och passar i hemmets alla rum. Här hittar du lampan. (länk till butik)

Formgivare: Joel Karlsson
Varumärke: Örsjö

Annons

2. PH 5 Mini

 

I Poul Henningsens anda lanserar Louis Poulsen nu PH 5 Mini, den klassiska taklampan, i ny storlek. Hur söt som helstt! Och i ljuvliga färger. Överskärmen mäter 30 centimeter i diameter. Häng den i ett fönster eller låt flera samspela över ett bord. PH 5 Mini hittar du här. (länk till butik)

Formgivare: Poul Henningsen
Varumärke: Louis Poulsen

3. Pearls

 

Lekfulla pendeln Pearls blir ett halssmycke till hemmet. Finns i mässing och nickel och i två storlekar. Häng den mitt i rummet eller låt den liva upp ett mörkt hörn. Här hittar du lampan. (länk till butik)

Annons

Formgivare: Monika Mulder
Varumärke: Pholc

4. Perch Light Branch

 

En lampfamilj med elegans så det förslår. Låt dessa fåglar förgylla ditt vardagsrum eller matplats. Kommer i vilket fall som helst fånga allas uppmärksamhet. Här hittar du lampan.  (länk till butik)

Formgivare: Umut Yamac
Varumärke: Moooi

5. Passepartout i mässing

 
 

Ögongodis för väggen. Passepartout kan hängas både på en vägg och i ett tak. Ljuvlig i vilket fall som helst! Här hittar du lampan.

Annons

Formgivare: Umut Yamac
Varumärke: Andtradition

6. TR Bulb

 

Nyaste nytt från danska Menu. En lampa för både bord och vägg i vackra kombinationen marmor och opalglas. Mysbelysning när den är som bäst. Här hittar du lampan. (länk till butik)

Formgivare: Tim Rundle
Varumärke: Menu

 7. Bestlite i Black Brass

 

Bestlite-lamporna har varit i produktion sedan 1930. Under andra världskriget blev Bestlite även känd som ”Churchill-lampan”, då premiärministern Winston Churchill hade just en Bestlite på sitt skrivbord. Lampan finns i flera olika modeller och färger. Nu har lampfamiljen utökats med en ny färg – Black brass. Här hittar du lampan. (länk till butik)

Annons

Formgivare: Robert Dudley Best
Varumärke: Gubi

8. Mantis BS2 vägglampa

 

En klassiker som aldrig går ur tiden – och mer aktuell än någonsin. Lampserien Mantis designades redan 1951 av Bernard Schottlander. Formen på skärmen och de tunna metallstängerna gör lampan unik. Låt den lysa upp över ett bord eller ge ljus vid soffan. Här hittar du lampan. (länk till butik)

Formgivare: Bernhard Schottlander
Varumärke: Schottlander

9. E27 i nya färger

 
 

En stilren trotjänare som gör sig lika fin solo som i grupp. Nu finns Muutos E27 i nya härliga färger – som olive och nude. Här hittar du lampan.  (länk till butik)

Annons

Formgivare: Mattias Ståhlbom
Varumärke: Muuto

10. Stochastic

 

En fantastisk armatur från italienska Luceplan. LED-modulen i lampans mitt omfamnas av vackra glaskulor i olika nivåer. Lampan hittar du här. 

Formgivare: Daniel Rybakken
Varumärke: Luceplan

Foton: Växjö Elektriska/ Pressbilder.

Läs också:

8 trendiga lampor som tar över våra hem

Stylisten väljer: 11 favoritlampor från Flos

Guide: Så väljer du rätt belysning för hemmet – rum för rum

Publicerat 13 december 2017
Annons