Här är nya tjänsten som låter dig streama heminredningen

Är din inredningssmak lika föränderlig som säsongens trender? Då kanske den här tjänsten kan vara något för dig. Nu kan du nämligen ”streama” heminredningen tills du tröttnar.

Annons

Trender kommer och går och även smaken förändras över tiden. Att investera i en kostsam inredningspryl eller möbel kan därför stå dig dyrt, i alla fall om du bestämmer dig för att du vill byta ut och köpa nytt regelbundet.

I september lanserades Beleco, en tjänst där du streamar – eller hyr – inredningen. Inom sortimentet finns allt från möbler och belysning till konst och prydnadsdetaljer.

 

Konceptet går ut på att du betalar för möblerna i den takt du använder dem, fem procent av det totala priset varje månad. Är det någon möbel du fastnar lite extra för kan köpa loss den.

Du slipper alltså bli fast med inredning du tröttnar på – och behöver inte lägga tid på att försöka sälja möblerna vidare.

Vi har pratat med Sandra Kinnmark, marknadschef på Beleco, vars mål är att bli en ledande marknadsplats för begagnade möbler inom premiumsegmentet.

 

Till vem riktar sig er tjänst?

– Millenials som vill ha schysst inredning men som inte vill bidra till slit och släng-mentaliteten. Inredning är dyrt och du kanske inte vill lägga 300 000 kronor på ett bräde utan vill testa dig fram och se om du trivs med möblerna hemma.

Annons

Allt fler köper inredning på nätet idag och vi tycker att möbler ska också vara som Spotify, där du kan avsluta hyrandet när du vill, vi kallar det för att streama möbler.

Hur ser avbetalningsplanen ut?

– Du betalar fem procent av möbelns pris per månad och du behöver inte bestämma i förväg hur länge du ska ha möbeln. Känner du att möbeln är helt rätt för dig kan du köpa loss utan ränta eller andra avgifter. Innan du får hyra möblerna så gör vi en kreditbedömning och tröttnar du på möbeln så kommer vi bara och hämtar den. Vi skänker även begagnade möbler till Erikshjälpen eller Stadsmissionen.

Hur många varumärken erbjuder ni i dagsläget och vilka är på ingång?

– I dag har vi 60 stycken inredningsmärken i vårt sortiment där de flesta är high end brands, men snart vi kommer att kunna erbjuda fler och vi knöt nyligen till oss premiumsegment-leverantörerna G.A.D och danska Menu.

Vilken typ av inredningsstil erbjuder ni?

Annons

– Vi har en blandning av tidlösa och trendiga produkter i webbshoppen men vi har en tydlig strategi att jobba med hållbara varumärken, allra helst produkter med schysst kvalité som bara blir snyggare ju mer man använder dem.

Vilka möbler efterfrågas?

– All typ av belysning är väldigt populär. Folk älskar även småbord och drinkvagnar.

 

Design on demand växer i alla branscher, vilka ser ni som förebilder på området?

– Away gör resväskor som du kan ladda med ett USB och de knyter an mycket till livsstilen traveller. De har konceptualiserat hela resväskebranschen och jag tycker det är coolt att vår generation ifrågasätter hur det alltid varit och strävar efter att nå vårt idealscenanrio på hur saker borde funka.

Sen tycker jag att Sniph är jättebra. De är en prenumerationstjänst för doft där de skickar månatliga leveranser av kända varumärken i små flaskor så att man kan pröva sig fram.

Berätta om era kommande projekt!

– Just nu arbetar vi med att utveckla vår stylingtjänst genom att knyta till oss inredare som kan hjälpa privatpersoner att inreda sina hem. Vi vill kunna erbjuda snabb hjälp samt försöka hitta en transparens i prisbilden.

Foto: Beleco

Startfoto: Henrik Nero

Publicerat 04 oktober 2017
Annons