nooks_inredning2

I en 56 kvadratmeter stor lägenhet på Södermalm i Stockholm ryms hela Peter Pans Neverland. En skyltdockas ben hänger från en lampa i sovrummet och inte en färg har lämnats därhän i hemmet.

Här bor Kevin Olberg och Kristina Edell som båda är intresserade av färg, form och maximalistisk inredning. I lägenheten ryms alltifrån designmöbler till loppisfynd, och det är ett medvetet val som paret har gjort med glimten i ögat.

– Vi gillar att blanda det seriösa och dyra med kitsch som egentligen inte har något värde alls, och ofta är det svårt för folk att skilja på vad som är vad. Det är rätt kul, säger Kevin.

Läs mer: Veckans inspirationshem: Trendsäkert penthouse i gråskala

När 2017 års stora inredningstrender presenterades var det en sak som stod ut: färgkrockar och stora mönster. Trendexperten Stefan Nilsson kallar fenomenet för Peter Pan-trenden. Så här skriver han i sin rapport:

”2017 är året då vi vägrar att växa upp. Istället flyr vi verkligheten in i det drömska Neverland. Inredningen är lekfullt 70-talsinspirerad med en touch av maximalism och tropiska referenser. Färgskalan spänner från rosa och senapsgula inslag till rött och ljusblått. Den spanska designern Jaime Hayons lek med färger och former inspirerar”.

– Det kände jag inte till. Men vad bra! Då är det ju perfekt att lägga ut lägenheten till försäljning nu, säger Kevin.

Se bilderna från lägenheten här:

nooks4

Foto: Nadja Endler, Nooks

nooks5

Foto: Nadja Endler, Nooks

nooks6

Foto: Nadja Endler, Nooks

nooks8

Foto: Nadja Endler, Nooks

Här hittar du annonsen.

Läs mer: Kika in Elle-redaktörens renoveringsprojekt i Djursholm