Här är vår nya bloggare: Inredaren Claes Dalén

Han lämnade fastighetsmäkleriet för att helhjärtat satsa på sin stora passion: inredningar och renoveringar. Möt vår nye bloggare, 27-årige Claes Dalén!

Annons

Claes Dalén har under de senaste tre åren arbetat som marknadsansvarig på framgångsrika mäklarbyrån Alexander White – och är numera en av Residence inspirerande bloggare.

Inom fastighetsbranschen lärde han sig allt om hur man kan optimera och förädla en bostad – från planlösning och utformning till färgsättning och inredning. Men inredningsintresset utvecklade han tidigare än så.

– Redan som väldigt liten kom jag med inredningstips, belysningsidéer och smakråd till folk i min närhet, säkert allra oftast oombedd. Var det kom ifrån var det heller ingen som riktigt visste. Jag antar att det ligger i mina gener sedan lång tid tillbaka.

I år bestämde han sig för att starta egen verksamhet inom renoveringar, inredning och konceptutveckling och hans första projekt blir ett sommarhus på Gotland.

Pakal bordslampa, L’Objet.  

Nu ska du satsa på inredning, vad är planen?

– Jag vill på heltid arbeta med det jag älskar och gör allra bäst, att utveckla interiörer. Jag har erfarenhet av att förbättra planlösningar, projektleda renoveringar och utveckla koncept och inredning för både privata hem och lokaler. Tanken är därför att kunna erbjuda kunden en helhetslösning inom inredningsdesign.

Annons

Kan du beskriva din stil?

– I grunden är min stil stram och skandinavisk. Jag gillar rena linjer och enkla former, men jag lockas alltid av att lyfta in oväntade detaljer och möbler som bryter av och tillför en stökighet och en snudd på dekadent känsla. Precis som Estrid Ericson tror jag även på att alltid addera en exotisk detalj eller något från djurriket i varje interiör.

Fårskinnsfåtölj, Hermès by Jean-Michel Frank.  

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Hemmet är min plats att experimentera med nya idéer, men även samla alla de saker jag har allra kärast. Detta har lett till en våning med många stilbrytningar och kontraster men som ändå upplevs som en genomgående helhet. Här samsas idag egeninköpta designklassiker med arvegods och inredningsdetaljer vi samlat på oss under våra många resor.

Tulip stol, Knoll.  

Vad kommer du att dela med dig av i bloggen?

– Mina läsare kommer att få ta del av det som inspirerar mig allra mest inom inredning, arkitektur, design och resor. Jag kommer även att bjuda på inblickar i mina pågående projekt.

Annons

Vilka färger, former och material inspirerar dig mest just nu?

– Glas. Det är något speciellt med det materialet. Det är ett otroligt mångsidigt material som kan anta ett oändligt antal former, färger och uttryck. Skörheten och bräckligheten i materialet tillför en dimension av förgänglighet som jag tycker är vacker.

Jugendvas, Emile Gallé.  

– När det kommer till former gillar jag för stunden särskilt att kombinera det organiska med det raka och strama. Nyss inflyttad i en jugendvåning inspireras jag mycket av byggnadens mjuka linjer och detaljer. Kontrasten mot en i huvudsak stram inredning blir väldigt fin. Kanske är det också jugendepoken som har fått mig att vara extra förtjust i lite tyngre, dämpade färger för tillfället.

Skulpturer i reportage från The Socialite Family.  

Vad kommer vi se mer av på bostadsmarknaden och inredningsvärlden 2017?

– Jag tror att allt fler kommer att våga ta ut svängarna lite mer när de renoverar. Privatpersonerna kommer att följa trenden bland byggherrar som sedan en tid tillbaka har vågat skippa de säkra korten till förmån för mer oväntade material och färgsättningar. Detta kommer att leda till ett mer spännande och varierat utbud på bostadsmarknaden.

Annons

– Inredningsmässigt tror jag att allt fler kommer att intressera sig för och investera i konst och skulpturer, vilket går hand i hand med den mer personliga inredningstrenden. Nu när var och vartannat hem har berikats med en piedestal är det dags att sätta något på dem. Allra helst en antik byst i mitt tycke.

Claes blogg hittar du på claes.dalen.residencemagazine.se

Här hittar du hans Instagram.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 30 juni 2017
Annons