Här är våra 10 mest lästa inredningsartiklar 2016

Nu när 2016 snart är över blickar vi tillbaka över året som gått. Därför har vi listat några favoriter i repris – här är årets mest lästa artiklar på Residence under 2016.

Annons

Inredningsåret 2016 lider mot sitt slut och bakom oss lämnar vi ett år fullspäckat av inspirerande hemma hos-reportage, trendspaningar och nya lanseringar. För att summera det gångna året har vi sammanställt de 10 mest lästa artiklarna på residencemagazine.se under 2016!

1. Favoriterna bland Ikeas höstnyheter

01. IKEA_BARKABODA_bankskiva_miljo
Foto: Ikea  
01. IKEA_KALVIA_dorrar_staende
Designer: Martin Bergström Foto: Ikea  
IKEA_ROSKILDE_matta_gronbla
Formgivare: Synnöve Mork Foto: Ikea  

Ikea släppte sina efterlängtade säsongsnyheter – här var våra favoriter ur höstkollektionen 2016 – rum för rum.

Annons

2. Hemma hos inredaren och tv-stjärnan Hanna Wessman

Wessman_9
Hela vardagsrummet målades om när familjen låg i influensa. Färg från Farrow & Ball. Bild från Absolute art.  
Wessman_15
Tavla ovanför soffan, Soldiers, Emma Bernhard, Belenius/Nordenhake. Keramik på soffbord, vit vas av Gunnar Nylund, brunröd vas, Carl Harry Stålhane, svart vas, Ingrid Atterberg.  Foto: Erik Lefvander
Wessman_10
Spegelkuben har Hanna ritat själv. Mattan i sovrummet av Linoleumkompaniet, gardiner av Casa rosa.  

Toppinredaren, bloggaren och tv-stjärnan Hanna Wessman visar upp sin fina lya och berättar om livet efter tv-programmet Äntligen hemma. Läs hela reportaget och se alla bilder från den smakfullt inredda femrummaren här.

Annons

3. Ingegerd Raman formger årets viktigaste kollektion för Ikea

Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_4_3
 
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_8
 
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_2
 

Glasformgivaren och keramikern Ingegerd Råmans lanserade kollektion Viktigt för Ikea – tillsammans med Nike Karlsson och Wiebeke Braasch. Kollektionen som innehåller glas, keramik, inredningsdetaljer och möbler i naturmaterial utgår från gediget hantverk och produkterna har tillverkas i ett nära samarbete med hantverkare i Vietnam. Läs mer om kollektionen och se produkterna här.

Annons

4. Ikeas samarbete med Hay

stol-ikea-design
 
ikeahay1
 
ikeahay
 

Att Ikea inlett ett designsamarbete med danska favoriten Hay har nog inte gått någon obemärkt förbi. Hay-kollektionen finns i butik från och med augusti 2017, men i somras släpptes de första bilderna från den spännande kollektionen. Här är ett smakprov från samarbetet.

Annons

5. Hemma hos superstylisten Marie Olsson Nylander

hemma hos marie olsson Nylander 11
Snickerierna målades svarta. Matta, Apartment i Köpenhamn.  
Marie Olsson Nylander
 
hemma hos marie olsson Nylander 16
Svart industrilampa, antikfynd, glaskupoler med dödskalle och Musse Pigg-skulptur, Millas butik i Oslo. Ljusstake Octopus, Artilleriet. Rosa stolar, antikmarknad i Paris. Bord, Olsson & Jensen. Skulpturhuvudet, köpt på Blocket.  

Efter fem husrenoveringar har inredaren Marie Olsson Nylander hittat hem, i Höganäs vackraste villa. Svartmålade snickerier, stora tavlor, skulpturer och en massa speglar är  bara några av detaljerna som inspirerar oss i detta ljuvliga hem. Här kan du se alla bilder från hemmet och läsa allt om inredningen. 

Annons

6. Ikea inleder samarbete med Hay och Tom Dixon

tom_dixon_lampor-700x394
 

I juni presenterade Ikea även sitt samarbete med brittiske stjärndesignern Tom Dixon.. Från början var kollektionen tänkt att innehålla 35 produkter – men det slutade med 75 stycken. Tidigast i januari/februari 2018 landar den i Ikea-butikerna runt om i landet. Läs mer om det uppmärksammade samarbetet här. 

7. Största trenderna under 2016

Hemma-hos-Daniel-Heckscher_4
Foto: Magnus Mårding  
hanna_interior_for_ire_mobel_-_emma_olbers_-_orjan_henriksson_small (1)
Foto: Örjan Henriksson  
keramik
Foto: Charlie Drevstam  

Vågade färgkombinationer, personlighet och ett stort fokus på miljö. Det här var 2016 års största trender. Spana in alla inspirerande inredningsbilder här.

Annons

8. Inred smart på liten yta

compact-living-lindhagensgatan
 
compactliving
 
compact living
 

Compact living-lösningar tröttnar vi aldrig på. Inspireras av de här smarta inredningslösningarna för att få ut mer av ditt hem.

Annons

9. Inredningsprylar som gjorde comeback i våra hem

drinkvagn
 
masssing
 
spegelvagg
 

Trender blossar upp för att sedan försvinna i glömska, men faktum är att många kommer tillbaka igen. Här är prylarna som gjorde en stark comeback under 2016. 

Annons

10.  Vacker inredningsmagi hemma hos Artilleriets grundare

09. hemma-hos-artilleriet
Christian och Björn i entrén till villan i Göteborg. Den filmiska hallen var en av detaljerna de föll för när de besökte huset första gången. Väggar och snickerier är målade i färgen Pigeon från Farrow  & Ball. Lampa av Mark Eden Schooley.  Foto: " "; Kristofer Johnsson
13. hemma-hos-artilleriet
Bordet Lyon table från Artilleriet står i hörnet av det stora sällskapsrummet med olika prydnader på. Man kan ana parets intresse för växter och natur. Lampa Atollo av Oluce.  Foto: " "; Kristofer Johnsson
12. hemma-hos-artilleriet
Bordet är köpt av en fransk antikhandlare. Stolarna är vintage Thonet från Olsson & Jensen. I glaskupolen en hermelin som Björn fick i 30-årspresent av sina vänner. Utanför rummet sträcker sig en lång veranda med utsikt ner mot spårvägen.  Foto: " "; Kristofer Johnsson

Christian Duivenvoorden är mannen bakom inredningsmeckat Artilleriet. Tillsammans med sin make Björn har han inrett ett drömhus utanför Göteborg. Se alla bilder och läs hela reportaget om deras fantastiska hem här. 

Annons

Läs mer: 

Hanna Nova: De största inredningstrenderna 2017

Här är de största inredningstrenderna 2017 – enligt Pinterest

Här är de 7 största växttrenderna 2017

Annons