Här är vår nya bloggare Henrik Nero

Han fotar några av Stockholms snyggaste bostadsobjekt 
och har en förkärlek för trädetaljer, natursten och råa metaller. Möt vår 
nya bloggare Henrik Nero!

Annons

Henrik Nero är inredningsfotograf och stylist som specialiserat sig på bostadsförsäljningar och inredningsreportage – och numera en av Residence inspirerande bloggare.

Intresset för foto har funnits sedan ung ålder men det var först 2011 som han kom att satsa helhjärtat på sin största hobby och starta eget. I dag arbetar han med några av de största och mest exklusiva mäklarbyråerna i Stockholm så som Alexander White, Ekenstam, Mohv Sthlm och Per Jansson.

– Mitt stora inredningsintresse har lett till att jag förutom att fotografera även stylar och inreder, något som jag gärna vill utveckla. På mitt Instagramkonto @henriknero inriktar jag mig på skandinavisk inredning, modern som klassisk.

 
 
Annons

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Jag bor på Hälsingegatan i Stockholm på 37 kvadratmeter. Huset är sekelskifte från 1907 och innehåller många originaldetaljer så som stuckatur, höga lister och burspråk. Jag älskar och föll för den stilen. Jag har verkligen försökt bevara den känslan i min inredning och mixat med moderna klassiker. Det är den skandinaviska inredningen som inspirerar mig och den återspeglas också hemma hos mig.

Vad kommer du att dela med dig av i bloggen?

– I min blogg kommer framför allt bilderna att ligga i fokus och en diskussion kring dem. Jag tar upp trender både i foto och inredningsvärlden. Jag kommer även att dela med mig av mina projekt, mina bästa fototips och bilder.

Annons

Vilka stylingar inspirerar dig mest just nu?

– Just nu inspireras jag av inredning som går tillbaka till grundmaterialen, till exempel rena trädetaljer, natursten och råa metaller.  De gråa nyanserna är fortfarande väldigt snygga men jag gillar mer och mer att se färger föras in på ett snyggt sätt, till exempel lite dova pastellfärger.

 

Vad kommer vi se mer av när det gäller bostadsstylingar av objekt 2017? 

– De kommer att bli mindre avskalade och ha fler personliga detaljer. Mer färger kommer att spela in och jag tror att vi kommer att få se mycket 70-talsinredning komma igen. Även svenska material som stundvis setts som otrendiga kan komma tillbaka, till exempel rena träslag som furu och björk.

Annons
 

Här är Henrik Neros bästa fototips:

  •  Ta vara på det naturliga ljuset och undvik starka och gula lampor.
  • Gå nära motivet. Ska du fota en detaljbild eller porträtt så var inte rädd för att gå riktigt nära objektet. Då blir det hela mycket intressantare.
  • Experimentera med bländaren på kameran. Genom detta kan du få ett mycket kortare skärpedjup och separera motivet i fokus från bakgrunden.
  • Använd stativ. I interiöra miljöer är ljuset ofta svagt och använd då helst stativ för att kunna ta ljusare bilder utan oskärpa.

Henrik Neros blogg hittar du på henriknero.residencemagazine.se

Publicerat 07 mars 2017
Annons