Här är veckans mest inspirerande Instagram-konto

Inredningsstylisten och Residence egna bloggare Per Olav Sølvberg har ett fantastiskt öga för detaljer och lyckas alltid fånga den rätta känslan i sin foton med naturen som utgångspunkt.

Annons

Vad hittar vi i ditt bildgalleri?

– I mitt galleri hittar du först och främst bilder av natur, inredning och mat. Fina bilder från flera av mina resor men också smakprov från min portfolio. Jag försöker att fånga ögonblick som berör mitt hjärta.

Varifrån hämtar du störst inspiration till fotograferandet?

– Jag hämtar i stort sett all min inspiration från naturen. För mig är naturen det vackraste som finns och jag jobbar alltid med färger som också går att hitta där. Mina bildkompositioner  kan också överföras direkt till det organiska livet. Jag är uppväxt på en liten ö längs den norska kusten där stormar och kuling var en del av livet. Färgerna från min barndom definierar mig än i dag.

Vad är viktiga saker att tänka på när man fotograferar och stylar ett inlägg?

– Jag tänker alltid på vilken historia jag vill berätta med bilden. Jag ser framför mig vem som bor i bilden och vilka känslor den personen har. Det är också viktigt för mig att bilderna stämmer överens med verkligheten och inte är för stylade.

Annons

Vilket styling-jobb står högst upp på önskelistan?

– Det är svårt att definiera men jag drömmer om lite mer galenskap och kreativitet i mitt jobb. Jag känner mig rebellisk och drömmer om att få frihet till att göra något helvilt!

Vilken inredningstrend tycker du bäst om just nu?

– Jag är helt besatt av höstens stora trendfärger; ockra, valnöt och terrakotta. Gärna i kombination med taktila material som läder, velour och stickat. Jag tror att less is boring nu.

Foto via @ChristopherFarrCloth.
Foto via @ChristopherFarrCloth.  

Vilka instagram-konton inspirerar dig mest just nu?

– Just nu är det @josephowen och @joseph_gardner och @gudyherder från Eclectric Trends.  Jag inspireras alltid av Tina, Lotta och Josefin.

Annons

Pers Instagram-konto hittar du här och bloggen här.

Per Olav Sølvberg

Ålder: 40 år
Bor: Bergen, Norge.
Familj: Gift med Ragnhild. Tillsammans har vi barnen Filippa, Leonora , Ferdinand och Emrik Pascal samt två hundar och en katt.
Yrke: Still life stylist

perolav2
Props still life from @signebay’s studio. #propstable #mystillsunday.  
perolav1
Soon back home #bergen – Let the game begin.  
perolav3
Winter is coming #winter #today #canoncolorchase.  
perolav4
From yesterday’s work for @hoieofscandinavia @wikwalsoe @northernlighting with @kirstenvisdal #pressevent #interior #styling #design.  
Annons
perolav5
Throwback from #MuséeBourdelle in Paris where #AntoineBourdelle once worked and lived.  
perolav7
Throwback to Paris. This picture is one of my favourites. Deep conversations, strolling in Paris, creativity and high quality @fragmentsparis.  

Läs mer: 
Veckans mest inspirerande Instagram-konto v.41
Veckans mest inspirerande Instagram-konto v.40
Veckans mest inspirerande Instagram-konto v.39

Annons
Annons