Här öppnar Arket sin andra svenska butik

Läs mer:

Annons

Det är inte sommar än, men göteborgare har redan en anledning att längta lite till vintern: Då öppnar nämligen Arket sin andra svenska butik!

Den första Arketbutiken öppnar inom kort i Stockholm, sedan dröjer det ett par månader, men i vinter mellan 2018 och 2019 öppnar Arket en tre våningar stor butik på Östra Hamngatan 39 i Göteborg. Där kommer man att erbjuda ett sortiment för herr, dam, barn och hemmet samt ett kafé under ett och samma tak.

Byggnaden som uppfördes 1804 är K-märkt och flera ursprungsdetaljer och snickerier finns bevarade.

– Vi ser fram emot att öppna ännu en butik här på hemmaplan. Det är en fantastisk adress i hjärtat av Göteborgs främsta shoppingområde där vi får möjlighet att möta våra kunder och presentera bredden i ARKETs utbud på fint sätt, säger Lars Axelsson, Managing Director i ett pressmeddelande.

I kommande numret av Residence har vi träffat Ulrika Bernhardtz, creative director på Arket, för att prata om öppningen av deras Stockholmsbutik.

Annons

Hur har ni arbetat för att ta fram konceptet för Stockholmsbutiken?

»Vi har funderat mycket kring vilken typ av butiksupplevelse vi själva gillar – en plats där det är inspirerande att vara, där det är lätt att hitta det man letar efter. Vi har också känt ett behov av att erbjuda något mer än bara shopping. Därför kändes det som ett naturligt steg att också utveckla vårt eget kafé och göra det till en central plats i alla våra butiker. Ofta är det just kaféet som står för den unika känslan i varje butik, med olika placering beroende på lokalens utformning, och med lokala variationer på menyn.«

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Publicerat 04 maj 2018
Annons