Här öppnar Arket sin första svenska butik

Byggnaden som Arket först planerat att öppna i brann ned. Men nu är det klart: Arket öppnar i centrala Stockholm i sommar!

Annons

Planerna på att öppna den första Arket-butiken i Biblioteksstan grusades i samband med storbranden vid Stureplan i höstas. Sedan dess har det varit tyst från Arkets håll – fram tills nu.

– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson i ett pressmeddelande.

Den första svenska Arket-butiken öppnar i början av sommaren 2018 på Drottninggatan 53 i Stockholm. Det blir då den nionde Arketbutiken i världen. Butiken kommer att erbjuda mode för herr, dam och barn samt ett urval av inredningsdetaljer till hemmet. På gatuplan, utmed Mäster Samuelsgatan, kommer Arkets egna vegetariska kafé att öppna.

– Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger Lars Axelsson.

 
 

Läs också:

Arket öppnar ny butik – på flygplats i designstaden

Spana in kollektionen från H&M:s nya varumärke 

Artikeln publicerades först på Femina.

Publicerat 15 mars 2018
Annons