Helgtips: Residence redaktionschef föreläser om inredningstrender

Mellan 23-24 september är det sista helgen på bomässan Vallastaden – där du både kan se Resicence hemutställning i samarbete med Emma Olbers och Newcap, samt lyssna på redaktionschef Imke Janoscheks trendföredrag om inredningstrender.

Annons

Sveriges största bo- och samhällsexpo håller öppet mellan 2-24 september i Vallastaden i Linköping. Här bjuder man besökare på både en inblick i en av Sveriges mest omtalade nya stadsdelar och besök i 70 olika hem på sammanlagt 135 000 kvadratmeter.

Inför bomässan har Residence i samarbete med Emma Olbers inrett en nyproducerad så kallad Bokal (en lokal som används både som bostad och som ateljé) i Linköpings nya stadsdel Vallastaden.

Nu i helgen, 23-24  september är det sista helgen på bomässan Vallastaden, där du både kan se Resicence hemutställning i samarbete med Emma Olbers och Newcap, samt lyssna på redaktionschef Imke Janoscheks trendföredrag om inredningstrender. Föredraget ingår i entrébiljetten.

När: Söndag kl.13.00 håller Residence redaktionchef Imke Jansochek en föreläsning om inredningstrender.

Var: Vallastaden, Linköping

 

Stadsdelen Vallastaden

På bara fem år gick Vallastaden från idé, markbyte, arkitekttävling, detaljplan och markförsäljning till färdiga bostäder.

Annons

40 stycken byggaktörer har byggt lägenheter, radhus och villor sida vid sida varav ett tjugotal är trähuskonstruktioner och här finns även plusenergishus.

Första etappen som visas under expot består av 200 studentlägenheter, 250 hyreslägenheter, 50 radhus och villor samt 500 bostadsrätter och äganderätter.

Förutom bostäder har det byggts skola och förskola, omsorgsboende, kommersiella lokaler, två nya parker varav en med odlingslotter samt multihuset Flustret med p-platser, bilpool, miljöstation och bikupor.

Ett särskilt poängsystem har premierat fler och mindre byggherrar, sociala och miljömässiga lösningar och innovationer i stadsdelen. Ingen arkitekt har fått rita två hus bredvid varandra.

Läs om Vallastadsmodellen här.

Läs också:

Residence inreder nyproduktion med designern Emma Olbers – titta in

Imke Janoschek: Munktrenden är här för att stanna

Kika in i det unika arkitektritade huset i Vallastaden

Publicerat 22 september 2017
Annons