Hitta rätt soffa – Amelia Widells 4 bästa tips

Annons

Hon hade aldrig tidigare gjort något liknande, men insåg att det fanns en lucka att fylla. Amelia Widell tog saken i egna händer som i måndags resulterade i lanseringen av hennes soffkollektion Meli meli.

– Jag bara scannat världen på soffor och försökt hitta vad jag tror kan tilltala människor här i vår omgivning. Precis som inredningen blivit mer modebetonad tror jag att möblerna skulle kunna vara mer ’it-pieces’, så det här blir ’it-sofforna’, sa Amelia i en tidigare intervju med Residence.

Nu delar den nya soffgurun med sig av sina bästa tips när den nya soffan ska väljas ut!

1. Matcha soffa efter favoritprylar. Om du har saker i ditt vardagsrum du vet med dig att du kommer behålla en längre tid tycker jag att du har du ett ypperligt tillfälle att passa in soffans färg med dessa prylar! Det behöver inte alltid vara de största möblerna som sätter tonen.

2. Rätt färg. Är du en trendkänslig person som gillar att byta stil ofta skulle jag välja en naturell färg där du lätt kan göra en förändring med hjälp av nya kuddar.

Annons

3. Välj soffa efter behov. Tänk efter vad som passar just dig! Har du en stor familj som gärna hänger tillsammans i soffan ska du ju skippa den där nätta designsoffan och istället satsa på en stor där alla får plats. Är du däremot den som hellre hänger i köket kanske designsoffan passar perfekt hemma hos dig!

4. Välj material efter stil. Med hjälp av material och färgval har du chansen att skapa en viss stil i rummet som du sen kan bygga vidare på med detaljerna runt omkring! Tänk efter noga vilken stil och känsla du vill förmedla och försök hitta en soffa som representerar det.

För mer inspiration, läs Residences intervju om soffkollektionen Meli meli med Amelia Widell här.

Annons