hm topp

H&M Home lanserar digital produkttransparent funktion

Företaget vill vara helt öppna med var deras produkter kommer från, genom att bland annat visa vilken fabrik varorna tillverkas i samt hur många anställda aktuell fabrik har.

Annons

Som företag har H&M tidigare varit transparenta i vilka leverantörer man arbetar med, men väljer nu att tillsammans med H&M Home bli ännu mer transparenta.

I sin nya satsning som sker digitalt kommer man utöver att vara öppna med leverantörer och produktionsland specificera fabrik, adress och antal anställda. Dessutom kommer företagets kunder också kunna ta del av information kring materialvalen hos de flesta av produkterna. Genom att ta del av det produkttransparenta lagret eller med hjälp av företagets app skanna prislappar i fysiska butiker kan kunden ta del av all den informationen.

classic collection blommor ljus
H&M Home Classic Collection.  

H&M menar själva att man hoppas kunna inspirera inredningsbranschen till ”mer aktiva val.” Camilla Henriksson är kommunikation- och marknadschef på H&M.

Annons

– Vi är ett av de första inredningsvarumärkena i världen som lanserar en funktion för produkttransparent information i den här skalan. Genom att vara öppna och transparenta med var våra produkter tillverkas hoppas vi vara en förebild för resten av branschen och hjälpa kunderna att göra mer medvetna val. Vi hoppas våra kunder kommer uppskatta den här tjänsten lika mycket som vi gör, säger Camilla Henriksson i ett pressmeddelande.

hm home vår 2019
H&M Home Spring 2019.  
hm home vår 2019 bord stolar
H&M Home Spring 2019.  
hm home vår 2019 säng
H&M Home Spring 2019.  
Annons
hm hom classic collection 2019
H&M Home Classic Collection.  
hm home barn vår 2019
H&M Home Kids Spring 2019.  
hm home barn vår2
H&M Home Kids Spring 2019.  
Annons
hm home vår säng 2019
H&M Home Spring 2019.  
hm home lampor fåtölj
H&M Home Spring 2019.  
hm home vår speglar
H&M Home Spring 2019.  
Annons
hm home vår bord kruka
H&M Home Spring 2019.  

H&M Homes produkttransparenta lager är tillgängligt på samtliga av varumärkets onlinemarknader, där fliken ”Hållbarhet” på produkterna visar informationen. Hos i princip alla produkter från H&M Homes sortiment ligger under den nya funktionen, och H&M arbetar för att kunna erbjuda det till varenda en av sina produkter.

Annons

Läs mer:

H&M Home släpper utemöbler

Spana in SYMFONISK – IKEAs samarbete med Sonos

Illis art utmanar sätter vi konsumerar design på

Publicerat 24 april 2019
Annons