H&M Home släpper sin andra möbelkollektion

H&M HOME:s konceptdesigner för möbler, Mattias Chrisander, ger sin syn på H&Ms roll inom möbelsegmentet, utmaningar och framtiden.

Annons

När H&M lanserade sin första möbelkollektion berättade Mattias Chrisander, konceptdesigner för möbler på H&M Home, att den stora utmaningen det faktum att man aldrig gjort möbler och lampor tidigare.

Nu är det dags för den uppföljande kollektionen möbler, och trots att man gjort det en gång tidigare är mycket fortfarande nytt. Mattias Chrisander menar att man är inne i en fas där det experimenteras mycket med olika stilar och design.

hm home 8
 

– Möbler och lampor är fortfarande relativt nytt för oss, och vi är fortfarande inne i en fas där vi experimenterar med olika stilar och design. Den här kollektionen var ett nöje att rita då vi gavs möjlighet att utforska olika material och typer av möbler. Resultatet är en intressant blandning av runda, bubbliga former, moderna linjer och lekfulla inslag. Vi är också mycket stolta över våra nya möbler i rotting och moderna utemöbler, säger Mattias.

Annons

Samtidigt torde det finnas en hel del utmaningar när det komemr till att följa upp en debut, som dessutom visade sig vara så pass lyckad och uppskattad.

Arbetat med tidlösa material

– Det som har varit givande med att göra ännu en möbelkollektion är att jag som designer hela tiden måste utvecklas i mitt formspråk. Vårt team hämtar inspiration från vitt skilda platser och tidsepoker, och med den här kollektionen ville vi utveckla möbler och föremål som är rätt i tiden och samtidigt åldras väl. Därför valde vi att bland annat arbeta med klassiska material som rotting, ek och stål, berättar Mattias.

hm home 1
 
hm home 2
 
Annons

Vad ser ni att H&M har för position inom möbelsegmentet?

– För oss handlar det om att tillgängliggöra design för många människor och olika stilar. Det ska inte vara krångligt att köpa möbler av god kvalitet som är designade med omtanke. Vi vill bidra med produkter som ska användas i flera generationer, älskas och slitas. Funktion, form och konkurrenskraftiga priser i ett.

Hur ser framtiden ut för H&M Homes möbler?

– Framtiden ser ljus ut! Kundernas mottagande av våra möbler och lampor har varit väldigt bra och vi ser fram emot att fortsätta designa fler möbelkollektioner i framtiden.

hm home 3
 
hm home 4
 
Annons
hm home 5
 
hm home 6
 
hm home 7
 
Annons

Första delen av den nya HOME-kollektionen finns redan nu tillgänglig i utvalda butiker, och utemöblerna landar i mars. 

Läs också:

Fem snabba med Magniberg & Bukowskis

Stockholm Design Week: The Baker’s House av Färg & Blanche

Tarkett återvinner tusentals ton plastgolv och ställer ut på TAK

 

Publicerat 06 februari 2019
Annons