Arkets chefsdesigner: Här är mina största inredningsmissar

Andreas Löwenstam utsågs till Årets designer 2016 av tidningen Café och är en av världens mäktigaste modeprofiler. Trots en lång bakgrund i mode och design – har hans smak inte alltid varit felfri. För Residence delar han med sig av sina värsta inredningsmissar.

Annons

Andreas Löwenstam, 45, är ansvarig för herrmodet hos Arket och har tidigare jobbat för stora modemärken som bland annat H&M, Levi’s, Marc O’Polo och Lars Wallin. Men känslan för snygg design i både mode och inredning har inte alltid legat på topp.

Vilken inredningsdetalj i ditt hem skäms du över att du haft?

– När man var 20 år kunde man hitta typ en äppelmustback på trottoaren och tycka att man skulle göra ett härligt tv-bord av. Jag skäms inte över det jag är bara glad över att jag kommit förbi det.

Berätta om ditt värsta renoveringsminne!

– Jag har sluppit att renovera, däremot gillar jag att göra om. Det sämsta jag gjort det var när det var extremt modernt att måla väggar i nyansen oliv och jag fick tag i en jävligt grön olivfärg. I all upphetsning när jag skulle måla om ett sovrum så målade jag även taket. Det var faktiskt inte jag som insåg missen utan alla som kom dit och såg hur risigt det faktiskt såg ut.

Annons

Vilken trend skulle du aldrig bära?

–  Om en är väldigt ungdomlig går det bort. Jag får acceptera att jag är 45 år och att vissa saker inte längre funkar inte på mig. Saint Laurent gjorde till exempel ett par rullskridskor som jag inte skulle kunna bära. Det hade inte varit snyggt på mig med ett par retro-shorts och en tanktop till. Även om jag hade velat ha det på mig så får jag nog ge upp tanken om det.

Se hela intervjun hemma hos Andreas här:

Hemma hos Andreas Löwenstam
Hemma hos Andreas Löwenstam
1:10

Läs mer: 

7 vanliga inredningsmissar som får ditt hem att se mindre ut

5 vanliga gardinmissar som drar ner intrycket

Här är årets 10 trendigaste lampor

Annons