Hope-grundaren lanserar kollektion – spana in nyheterna

Hope-grundaren Ann Ringstrand lanserar nytt varumärke och webbshop under eget namn – spana in den nya kollektionen av dofter, smycken och kläder.

Annons

Prisbelönta designern Ann Ringstrand har skapat mode sedan 1990. Efter utbildning på Köpenhamns tillskärarakademi och Borås textilhögskola, var hon 2001 med och grundade det svenska modemärket Hope.

Förra året lanserade hon sitt första samarbete under eget namn – möbeln Coat – och nu släpper hon sin första kollektion under eget namn med eau de parfum, doftoljor, unik keramik, utvalda plagg och smycken.

Det var efter en utbildning inom smak och doft i Kalifornien som Anns vision om att doftsätta rum växte sig stark.

– Doft och inredning intresserar mycket. Men jag satt i alla fall i tre dagar och tyckte att det var oerhört svårt. Ett helt nytt område. Jag kom på mig själv att jag tänkte: ”Men något kunde jag väl innan” Var inte jag till exempel ganska bra på mode?”. Jag kände mig helt nollställd och verkligen som en nybörjare, berättar Ann.

Foto: Andy Liffner, styling: Thomas Lingsell.  
Foto: Andy Liffner, styling: Thomas Lingsell.  
Annons

Men till slut lossnade det.

– Jag visste att jag ville uttrycka tre olika känslor så jag skapade tre mood-boards, precis som när jag jobbar med Hope. Det utkristalliserade sig tre teman. Relationen med oss själva, där vi möter oss själva, en slags grundande känsla som har liksom ett stenigt lugn. Det andra temat handlade om sociala relationer, vänner och familj, mycket grönt och träigt. Den tredje doften handlar om tvåsamhet, en sensuell känsla som efter en lång dag i solen.

Dofterna är unisex och kan användas som parfym, olja eller i doftljus. Formgivaren Maria Moyer har gjort one off-skulpturer som kan användas för att droppa doftoljan på och sprida dofterna i rummet. I lanseringen ingår även ett par byxor och en smyckeskollektion som bygger på Anns kärlek till stenar och 60-tal.

Annons

Kollektionen kommer utöver nya webbshopen, även att säljas på Asplund, Nordiska Kompaniet och Hopes samtliga butiker i Sverige, Köpenhamn och i Amsterdam.

Se bilder från kollektionen här:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foton: Pressbilder. 

Annons

Läs också:

Hopes grundare lanserar egendesignad möbel

Min stil: Djungel och kontraster hemma hos grundaren av Isadeco

Ulrika Randel: 8 bästa köpen i vinröda toner 

Annons