Ikea höstnyheter 2022

Höstens nyheter på Ikea 2022 – se de första bilderna här

Fokus på hantverk, jordnära toner, och en inredning som ska hålla länge. Nu visar Ikea upp sin nya höstkollektion som snart släpps. Spana in bilderna!

Annons

Möbeljätten Ikea inleder hösten med inredningsnyheter som går i linje med säsongen. Oavsett om du vill skapa ett harmoniskt och lugnt hem, eller inreda mer lekfullt och eklektiskt, så bjuder den nya kollektionen på den värme som hösthemmet behöver.

Produkterna har gemensamt att de andas trivsel och hemtrevnad – med både en fot i den kvarvarande grönskan och en blick mot kallare breddgrader.

Ikea soffa
Esseboda 3-sitssoffa och fotpall i en härligt mörk kulör.  

Nyheterna bjuder på olika stilar, från klassiskt till lekfullt och färgglatt, och kommer finnas tillgängliga från och med oktober i Ikeas varuhus och på sajten.

Olika texturer ger hösthemmet ett lyft

Nu när det blir kallare och mörkare ute gör vi det gärna mysigare och mer stämningsfullt inne och det behöver inte vara särskilt komplicerat! Med enkla knep kan du få till den där ombonade känslan. Ett tips är att tillföra textilier. De fluffiga, mjuka och varma materialen kan snabbt förvandla ditt boende till ett härligt hösthem.

Annons
Ikea lakan
Kråkrismott bäddset i rogivande kulörer, färgade med naturliga medel.  

Bland Ikeas nya textilier finns exempelvis bäddseten Kråkrismott och Blomnäsa i vackert grönt och blått, färgade med naturliga färgämnen från sågpalmen. Samma nyanser återkommer i badlakanen Vallasån, med dekorativa fransar. Den fluffiga mattan Svindinge hade vi också gärna stoppat fötterna i.

Ikea handduk
Vallasån badlakan i vackra nyanser och dekorativa fransar.  
ikea handduk
Du kan hänga dina handdukar på väggkrokarna Högaffel.  
Annons

Några av nyheterna är designade av formgivaren Hanna Wendelbo. Hon har skapat mönster med växtlighet och blommor, men i en jordig palett som också tar in de dova hösttonerna. Hennes förhoppning med kollektionen är att den kommer hålla länge och bli en tidlös del av hemmet. Därför har hon tagit fram och arbetat med dem långsamt.

ikea gardiner
Mönstrat är helt rätt i höst! Här är Kärrdunört bäddset, Kråkrismott bäddset och Trågspinnare gardinpar.  

“Ibland köper man kuddar för en säsong och lägger sedan undan dem, men jag hoppas att de här kommer bli älskade delar av din soffa eller säng och kommer hålla i en lång, lång tid”, säger hon i ett pressmeddelande.

Ikea kudde
I Hanna Wendelbos Tuvsäv kuddfodralet sticker de gula tulpanerna ut och adderar en härlig färgklick.  

Tidlöst i trä

Även Ikea-designern Friso Wiersma hoppas att hans nya möbler kommer hålla både i stil och funktion i minst 20–30 år. Hans djupröda sittgrupp Pinntorp har han skapat med inspiration från de gröna och röda möblerna hemma hos Carl Larsson. Han vill hylla hantverket och bygga vidare på det klassiska och traditionella.

Annons
Ikea stolar och bord
Sittgruppen Nackanäs i akacia kan bli tidlösa komponenter i hemmet.  

Fler produkter i trä och naturmaterial går också att finna bland höstnyheterna. Akaciabordet Nackanäs och stolarna i shakerstil fortsätter på det klassiska spåret och hängarna Hövholm, i massiv ek, erbjduer stilren och tidlös förvaring.

Ikea hängare
Hängarna Hövholm kan lekfullt placeras i ett hörn.  

Lekfulla mönster med inspiration från Lappland

Årets höstnyheter från Ikea bjuder också på ljusa, lätta och lekfulla färger som kan liva upp i höstmörkret. Designern Eva Lundgreen har skapat folkloristiska mönster, med inspiration från sina barndomsminnen i Lappland. Med kollektionen målar hon upp den kalla säsongen, men med varma penseldrag.

Annons
Ikea mönstrade kuddar
Eva Lundgreen får inspiration från sina barndomsminnen. Det syns bland annat i kudden Slånmott.  

Hon menar att inredningen kan tilltala både en barnfamilj, såväl som vem som helst som uppskattar glada toner.

“Jag tror att det är viktigt att ha färger och några lite excentriska prylar som får dig att le”, säger Eva.

Många ljuskällor bidrar till atmosfären i ett rum

Flera olika ljuskällor i ett rum är ytterligare ett knep att ta till för att skapa en härlig atmosfär.

Ikea vardagsrumslampa
Stilrena Blidväder kan lysa upp vardagsrummet i höstmörkret.  

Inför det mörkare halvåret passar möbeljätten också på att släppa flera nyheter inom belysning. Spana exempelvis in den moderna bordslampan Blidväder eller ledlamporna Molnart i kreativa former.

Ikea ledlampa
Häng flera ledlampor ihop för att öka mysfaktorn, här är ledlamporna Molnart.  
Annons