Nordic Spirit kök från HTH

Ett av kökstillverkaren HTH:s senaste tillskott är det eleganta lamellköket Nordic Spirit. Som namnet redan skvallrar om är det här köket en hyllning till nordisk design och kanske allra främst till ett av våra absoluta favoritmaterial, nämligen trä.

Nordic Spirit är ett svart träkök från HTH

Mörk elegans i svart ek, här kombinerat med släta luckor för en spännande helhet.

Blandare och ho från HTH Kök

Svarta detaljer är ett stilsäkert val i köket.

Köket är byggt i massiv ek i lameller som sorterats för hand i flera led för att varje kök ska få ett enhetligt utseende med fina, levande skiftningar. Ett dansk hantverk, helt enkelt.

Luckor i trä ger en naturnära känsla och en dos värme till inredningen. Det är även ett slitstarkt och underhållsfritt material. Tack vare lamellerna som är enkla att greppa får köket integrerade handtag som ger ett minimalistiskt uttryck och det blir själva träet som står i centrum.

HTH:s kök Nordic Spirit i svart med eklameller

Rena linjer och vackra ådringar står i fokus i HTH:s nya kök.

Integrerade grepp i köket från HTH

Greppfri design underlättar vardagen i köket och bidrar till en exklusiv känsla.

I likhet med HTH:s övriga serier är Nordic Spirit framtaget för både kök och badrum och det går även att kombinera med andra material, texturer och färger. Förutom svart ek finns köket även i en mörkbrun tappning i Harmony dark samt de ljusa nyanserna naturlig ek och vit ek.

De ljusare varianterna har mindre linjer och kvistar i träet, medan de mörkare varianterna framhäver ådringarna och skiftningarna i träet mer. Helheten blir minimalistisk, men samtidigt livfull.

Svart kök i trä

Den svarta eken gifter sig fint med andra träslag i köket.

Mörk bänkskiva från HTH

Med en mörk bänkskiva till skapas ett vackert, monokromt kök.

Svart köksö i modernt hem i elegant stil

Stilfullt och tidlöst i svart.

– Hantverket i Nordic Spirit för oss tillbaka till de grundläggande danska traditionerna kring köksbygge där elegans och funktion möts. Skapandet och kvalitétskontrollen av eklamellerna på fabriken är gedigen och i slutresultatet kommer de naturliga nyanserna fram vackert i allt från de naturliga och ljusa varianterna av köket till de mörkare med en finish av ekfanér, säger Helle Toftgaard Pedersen, produktansvarig på HTH i Sverige och Danmark.

HTH:s kök tillverkas i danska Ølgod på Jylland. Pris på förfrågan.

Läs mer:

Så inreder vi våra kök 2020 – 4 stora kökstrender

Nya sättet att designa kök – det här är Cupboards & Goods