I dag öppnar utställningen Årets designer: Note Design Studio

Efter långa förberedelser, förväntan och nyfikenhet öppnar vi äntligen utställningen Årets Designer: Note Design Studio i samarbete med ArkDes och Lotta Agaton.

Annons

I dag klockan 10.00 slår Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) upp portarna till årets tjusigaste och mest inspirerande utställning: Årets designer: Note Design Studio. Utställningen är en kommentar på stylistens roll och bildens makt i designindustrin och är den första i sitt slag.

Utställningen är en årlig utställning tillsammans med Årets designer, en utmärkelse Residence delar ut i slutet av varje år på Residence Stora Formpris. Note Design Studio fick utmärkelsen 2015 och presenterar tillsammans med Residences creative director Lotta Agaton, Residence och ArkDes den första utställningen i ordningen: Designer of the year: Note Design Studio.

Läs även: 12 utställningar du inte får missa under Stockholm Design Week

Note Design studio startade 2008 och arbetar i ett brett, kreativt spänningsfält som sträcker sig från art direction till inredningsarkitektur, med designstrategi för företag som Örsjö och Fogia samt en imponerande internationell portfolio av designsamarbeten. Utställningen öppnar i dag och kommer att pågå under tre veckor (10/2 – 28/2 2016) med start under Stockholm Design Week på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm.

Annons

– För ArkDes är det självklart att vara en del av Stockholm Design Week och erbjuda vår publik en inblick i den mest intressanta svenska designen just nu, säger Karin Åberg Waern, publik chef på ArkDes.

Och att utställningen skulle vara öppen för allmänheten var en självklarhet förklarar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice.

– Vi vill att allmänheten ska få ta del av all den kunskap som finns inom svensk design. Att få göra det genom en utställning på ArkDes kändes självklart, säger hon.

För mer information om utställningen, läs här.

Foto: (t.h): Lotta Agaton, (t.v): Kristofer Johnsson

Annons