Ica-handlarna sadlade om – spana in deras nya bostäder

Ica-handlarna, far och son Thunell, har utvecklat bostadsprojektet Åhusen i idylliska Trosa. Se de första bilderna från de nya lägenheterna här.

Annons

Fredrik och Ola Thunell från Ica Wallinders i Karlstad lämnade livsmedelsbranschen för att satsa på fastigheter. I dag driver de framgångsrika Signum Fastigheter och har vunnit Dagens Industris Gasellföretagpris två år i rad.

Deras senaste satsning är bostadsprojektet Åhusen i Trosa – ett unikt bostadhus med Å-tomt och uttrycksfull träarkitektur, som byrån Whyte Lilja varit med och tagit fram.

I Åhusen, som består av 47 lägenheter, har man velat att bostäderna ska tillföra ett kulturvärde och därför har projektets arkitekt Patrik Windisch gjort en modern tolkning av ”Trosaromantiken”. Det oxidgröna och faluröda hantverkshuset är byggt i trä av estetiska och miljömässiga skäl.

– Lyckad arkitektur uppstår ofta ur omständigheter som utmanar arkitektens kreativitet, i Åhusens fall vackra historiska omgivningar som självfallet förutsätter ett respektfullt närmande. Åhusen är en modern tolkning av de tätt arrangerade buketterna med trähus som är typiska för Trosas charmiga centrala delar. Ingen lägenhet är den andra helt lik, jag vill att det ska vara en kvalitet att ens hem inte finns repriserat, säger arkitekt Patrik Windisch.

Annons

Se de första bilderna från Åhusen:

 
 

Lägenheterna är av olika storlekar och utföranden. Vindslägenheterna har rymliga terrasser i indragna burspråk och fönstersättning på tak och fasad och gavellägenheten har en egen trädgårdsdel mot ån.

 
 
Annons

Åhusens trädgårdar är skapade av trädgårdsdesigner Annika Zetterman som har lång erfarenhet av att designa trädgårdar i Skandinavien och hela Europa.

 

Säljstart av Åhusen sker till sommaren 2017. Inflyttning påbörjas 2019.

Foto: Erik Lefvander.

Läs också:

Vill du bo nära havet? Här är bostadssajten för dig

Här lanserar svenska världsartisten exklusiva bostäder

Spana in JM bostäders nya exklusiva inredningskoncept

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 12 juni 2017
Annons