IITTALA RÖRSTRAND VINTAGE

Iittala och rörstrand lanserar koncept för Vintageporslin

Nu lanserar Iittala och Rörstrand en tjänst där du kan handla vintageporslin i deras butiker.

Annons

Porslin man själv har tröttnat på eller inte vill ha längre kan mycket väl glädja någon annan. Sedan förra året har Iittala och Rörstrands ägare Fiskars Group haft konceptet med Vintageservice i Finland. Konceptet som går ut på att kunderna lämnar in begagnat glas och porslin till försäljning i Iittala- och Rörstrandsbutiker.

Nu i höst kommer konceptet till Sverige och utvalda svenska butiker.

Perfekt för att ge nytt liv till serviser som man kanske ärvt eller samlat på sig och inte längre har plats eller användning för. Iittala och Rörstrands vintageservice innebär att kunderna lämnar in begagnat porslin och glas mot ersättning för att föremålen sedan ska säljas vidare.

– Vintageservice är perfekt för dem som vill ge nytt liv till sina historiska skatter av vardagens glas och porslin som tar plats hemma i köksskåpen. Produkterna får chans att hitta nya hem att älskas och användas i, säger Lotta Eskolin, ansvarig för Vintageservice i ett pressmeddelande.

Iittala Rörstrand vintageporslin
 

Kunden som lämnar in porslin eller glas får ett presentkort, med motsvarande värde på det inlämnade föremålet, att shoppa för i Iittala och Rörstrands butiker.

Konceptet lanseras i etapper med start den 7 oktober då Vintageservice lanseras i Iittala outlet Höganäs, Iittala outlet Skultuna, Iittala store & Rörstrand store Kungsgatan i Stockholm. Den 11 november lanseras konceptet i Iittala outlet Gustavsberg samt Iittala outlet Lidköping.

Läs mer:

Trendspaning: Second hand och vintage – hetare än någonsin

Ett hem med patina – kika in hos Malin Rudén Börjesson

Publicerat 07 oktober 2020
Annons