Ikea-favorit får ny kostym – se den DIY-inspirerade kollektionen

Ikea hacks och DIY är omåttligt populära eftersom du enkelt kan skapa något alldeles eget. Nu inspireras Ikea av alla kreativa DIY-älskare och hyllar dem i en ny kollektion tillsammans med designduon Scholten & Baijings.

Annons

Förra året avslöjade Ikeas designchef Marcus Engman sin absoluta favoritprodukt genom tiderna hos möbeljätten. Och det var ingen mindre än den populära soffan Klippan.

Klippan lanserades år 1979 och är än i dag en storsäljare tack vare sin stilrena design och sina olika klädslar som gör den anpassningsbar. Men Marcus Engman hade även en personlig anledning till varför just den fastnat i hans hjärta – tvåsitssoffan designades nämligen av hans pappa Lars Engman.

Nu blir soffan än mer flexibel att matcha med hemmets inredning. Den gamla favoriten får ny kostym när Ikea i sin nya kollektion Lyskraft inspireras av DIY och ”hacks” som blivit omåttligt populära – speciellt när det kommer till Ikeaprodukter.

Genom att ändra lite själv eller genom att komma på en helt egen idé som involverar förmånliga produkter kan man skapa något personligt som ingen annan har i sitt hem för en liten peng.

Annons

Den nya kollektionen Lyskraft är ett samarbete mellan Ikea och designduon Scholten & Baijings, som tidigare bland annat designat för danska Hay. Kollektionen tar fasta på det växande DIY-intresset och vill hylla nyfikenheten och kreativiteten som ligger bakom det.

Lyskraft – DIY-inspirerad kollektion
 
Kollektionen Lyskraft ger ny kostym till populära Klippan
 

– Hacks och DIY är trender som bara fortsätter växa. Fler och fler människor tar kreativiteten i egna händer och älskar att återskapa och förnya. Och det gör vi på Ikea också. De som gör hacks är en stor inspirationskälla för oss och med Lyskraft produkter känner vi att det är dags att visa att vi har inspirerats av dem, säger Michael Nikolic, kreativ ledare på Ikea.

Annons
Fåtöljen Poäng i rött från kollektionen Lyskraft
 
Ikeas nya kollektion Lyskraft
 

Lyskraft kollektionen innehåller tillbehör till soffan Klippan och fåtöljen Poäng samt en rad nya produkter.

Klippan får två nya soffklädslar som är gjorda i en ny typ av kviltteknik, medan Poäng får tre nya färger samt kviltade plymåer i matchande tonade mönster. Dessutom lanserar nya ben som passar till både Klippan och Ikeas sängar.

Annons

Den holländska designduon har även formgivit en skål, dricksglas, brickor och servetter som ingår i kollektionen.

Ikea-hacks och DIY har inspirerat Lyskraft
 
Lyskraft brickor
 
Lyskraft glas
 
Lyskraft servetter från Ikea
 
Annons

Kollektionen släpps i en begränsad upplaga i augusti och säljs på alla varuhus i Sverige.

Foto: Ikea

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs mer:

Inredningsstylisternas bästa Ikeahacks – 8 DIY-projekt

Bloggarens bästa Ikea-hacks

Spana in kreatörernas 11 inspirerande Ikea-hack

 

 

Publicerat 31 juli 2018
Annons