Få ämnen engagerar vuxenvärlden lika mycket som barn och deras förhållande till mobiler och sociala medier. Det tog Ikea i Singapore fasta på när de utformade årets aprilskämt.

I varuhuset finns ett väldigt omtyckt lekland som kallas för Småland, där barnen kan leka medan föräldrarna går igenom Ikea-karusellen. Men strax innan den 1 april kom ”nyheten” att leklandet skulle göras om till en plats för barnen att få en stund för sig själva mig sina pekplattor.

”Våra studier av barns lekvanor visar att barn i dag föredrar pekplattor framför fysisk aktivitet. Så vi ersätter därför den magiska skogen med en fristad med sittplatser med pekplattor – för att återskapa sättet dina barn leker,” skriver de i uppdateringen på Facebook. Folk blev inte jätteglada.

En person skrev att hon kände sig väldigt besviken eftersom barn redan får tillräckligt med skärmtid – då gjorde Ikea det hela ännu roligare genom att svara med att barnen bland annat får lära sig att sätta ihop Ikeamöblerna på sina plattor.

Läs även: 6 illustrationer som visar hur Ikea-prylar kan rädda ditt förhållande

Här är några fler roliga svar från Ikea:

Serene: ”Jag gissar att om barnen är uppslukade av skärmarna kommer inte personalen att få stå till svars om något barn skadar sig?”

Ikea: ”Hej Serene, vårt team har genomgått komplett träning och är beredda att vidta åtgärder vid alla typer av fingerskador.”

***

Deniece: ”Det här är inte sant! De behöver fysisk lek mer än fingerlek. De lär sig sociala färdigheter när de interagerar med andra barn. De interagerar inte när deras ögon är klistrade till skärmen! Snälla återinför det fysiska leklandet. Detta är ett zombieland.

Ikea: ”Zåmbiland™… det är ett fantastiskt namn! Låt oss fundera över det.

Ja ni ser ju, någon på Ikea i Singapore hade en väldigt rolig 1 april.

Läs även: 16 saker du garanterat varit med om på Ikea