ikea botanisk

Ikea lanserar kollektionen Botanisk – för odling i hemmet

Vill du inreda med växter eller prova på att odla? Nu lanserar Ikea Botanisk, en handgjord kollektion med allt för en urban djungel i hemmet. Se bilderna och läs allt om samarbetet här!

Annons

Ikeas nya kollektion Botanisk tar fasta på den gröna trenden som råder just nu och uppmuntrar till att odla hemma, även om man inte har en balkong eller trädgård. Många har fått gröna fingrar och utbudet av sticklingar har ökat markant på andrahandsmarknaden. Den nya kollektionen ska göra det lätt att inreda med växter och skapa en egen grön oas i hemmet.

– Vi vet att många människor drömmer om att få ännu mer grönska i sina hem. Vi vill göra det roligare och enklare att skapa en egen urban trädgård hemma. Jag är supernöjd med hur vi lyckats skapa vackra, handgjorda produkter med flera olika användningsområden, säger Maria O’Brian, kreativ ledare på Ikea of Sweden, i ett pressmeddelande.

amplar och krukor från ikeas kollektion botanisk
 
Handgjord kruka i rödlera från Ikeas kollektion Botanisk
 
Annons
Stor kruka i flätad jute från Ikeas kollektion Botanisk
 
Ikea lanserar kollektion med bland annat krukor för odling i hemmet
 
Annons
Ampel från Ikea
 

Ikeas Botanisk – kollektionen för odling i hemmet

I Botanisk-kollektionen finns krukor, korgar, förvaring för verktyg och en form för papperskrukor. Det finns även fina detaljer för att skapa ett genomgående grönt tema, så som en slätvävd matta, broderade kuddar och en grön filt. Produkterna passar ihop med flera olika inredningsstilar och är funktionella.

Annons

Allting är handgjort och traditionella hantverkstekniker har kombinerats med modern design. För att det botaniska ska genomsyra hela kollektionen går färgvalen i beige och grönt, medan materialen består av rödlera, bananfiber, jute och bomull.

Botanisk, som är på tillfälligt besök på Ikea, är gjord för att gro både plantor och nya jobb. Den nya kollektionen är nämligen framtagen i form av ett samarbete mellan Ikea och sex olika sociala företag i Rumänien, Indien, Jordanien och Thailand. Företagen har alla affärsidéer som bygger på att skapa arbetstillfällen där de behövs som mest och även stärka kvinnors ställning. Bakom kollektionen står tre av Ikeas egna designer och 5 600 hantverkare.

Form för papperskrukor från Ikea
 
Gör dina egna papperskrukor med form från Ikea
 
Annons
Broderade kuddar från Ikeas kollektion Botanisk
 
Planteringskasse Botanisk från Ikea
 
Annons
Ikea lanserar kollektionen Botanisk för enkel odling i hemmet
 

Kollektionen Botanisk säljs i begränsad upplaga och finns på flera av de svenska Ikea-varuhusen från och med den 6 mars 2020.

Läs mer:

Sticklingar – en stor second hand-trend 2020

Våren 2020 på Ikea är här – se bilderna här

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 06 februari 2020
Annons