Inför vårens kollektion Stockholm som släpps i april 2017, har Ikea valt att samarbeta med flera nya designers för att skapa 60 nya produkter.

Bland formgivarna hittar vi bland annat Form us with love, Thomas Sandell, Anne Nilsson, Ola Wihlborg och Hanna Dalrot. I den kommande kollektionen satsar Ikea på äkta handverk och skandinavisk design. ”Bekvämlighet” är nyckelordet och materialen är naturnära: Rotting, sjögräs och askträ men även sammet och mönstrade textilier.

Kika på nya kollektionen här:

Färgskalan i den nya kollektionen har en tydlig koppling till Sverige och Skandinavien. Det blåa ska symbolisera himmel och hav. Foto: Ikea

Färgskalan i den nya kollektionen har en tydlig koppling till Sverige och Skandinavien. Det blåa ska symbolisera himmel och hav och vi älskar de blåa, eleganta sammetstygen.

Ikea3
Den röda tråden i ”Stockholms”-kollektionen är valet av naturliga material, vi hittar här till exempel både aska, ull och handblåst glas.

Den röda tråden i Stockholmskollektionen är valet av naturliga material. Vi hittar både aska, ull och handblåst glas. Denna ljuslykta i glas ger oss skärgårds-vibbar och ha-begär.

Den starka orangea färgen är inspirerad av solnedgången i norra Sverige där man bara ser solen två månader om året.

Den starka orangea färgen är inspirerad av solnedgången i norra Sverige. Tänk att lysa upp vardagsrummet med denna pjäs!

Flera av de nya produkterna är tillverkade i rotting, vilket skapar en närhet till naturen och en mer lättsam känsla i hemmet.

Flera av de nya produkterna är tillverkade i rotting, vilket skapar en närhet till naturen och en mer lättsam känsla i hemmet. Här vill vi förvara våra kläder i vår!

Ikea7
Soffbordet i obehandlad ask bidrar till en lättsam känsla i hemmet.

Rena naturfärger fortsätter att vara en hit. Det här soffbordet i obehandlad ask bidrar till en lättsam känsla i hemmet.

Alla produkter släpps på Ikea i april 2017.

Läs även:
Ikea presenterar sina höstnyheter – här är 14 favoriter 
Ikea släpper limiterad kollektion – se de första produkterna här
Ikeas nya designsamarbete går i svart och gråskala – och det är så snyggt