Ikea i nytt samarbete med känd modestylist

Möbeljätten inleder ett nytt samarbete med den LA-baserade modeaktivisten Bea Åkerlund. Åkerlund som har arbetat med världsstjärnor som Beyoncé och Lady Gaga kommer nu att sätta sin unika prägel på en tillfällig kollektion.

Annons

Vem man är som person går att uttrycka med sin klädstil och modeaccessoarer – ett förhållningssätt som även går att applicera på hemmet. Ikea vill göra inredningen mer lekfull och utveckla möjligheten att använda möbler och inredningsdetaljer som ett roligt sätt att sätta individuell prägel på sitt hem. Därför har möbeljätten nu inlett ett samarbete med den Los Angeles-baserade stylisten Bea Åkerlund som är känd för sin spektakulära stil.

 

Läs också: Ikea öppnar ny butik – mitt i Stockholm

I 20 år har hon i sitt arbete som kostymör klätt och stylat stora stjärnor som Madonna, Beyoncé och Lady Gaga.

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med IKEA, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund i ett pressmeddelande.

Annons

Läs också: Ikea-möbeln såldes av misstag för hundratusentals kronor

Kollektionen som ska heta Omedelbar har skapats under parollen Less is not more och en lekfull kollektion med uppseendeväckande produkter utlovas.

– Med Omedelbar kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare IKEA of Sweden i ett pressmeddelande.

Den tillfälliga kollektionen Omedelbar Sverigelanseras i mars 2018.

Läs också: 9 favoriter bland Ikeas aprilnyheter

Artikeln har ursprungligen publicerats på vår systersajt Femina

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 15 maj 2017
Annons